Légiósok: Szalai Ádám nem utazik a csapatával Pozsonyba

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2022.10.12. 14:35
null
Szalai nincs benne a Slovan elleni meccskeretben (Fotó: Szalai Ádám Facebook)
Szalai Ádám klubja, a svájci élvonalbeli FC Basel csütörtökön Pozsonyban a Slovan ellen lép pályára az Európa-konferencialigában (18.45-kor). A svájciak utazókeretéből kimaradt a 86-szoros magyar válogatott támadó.

Az FC Basel hivatalos Twitter-oldalán tette közzé azok névsorát, akik nem utaznak Pozsonyba a csütörtöki Ekl-mérkőzésre, a listán Szalai Ádám neve is fellelhető.


A magyar válogatottól visszavonuló támadó az Európa-konferencialiga első három csoportmeccsén sem lépett pályára, a Slovan elleni bázeli találkozón még a keretbe sem nevezte edzője.

A 4-4-2.com nevű svájci portál szerint Szalainak nem lehet jövője az FC Baselben, a csapat vezetőedzője, Alex Frei ugyanis nem számol vele. A szakember inkább a fiatal játékosokat helyezi előtérbe, így a 34 éves, 86-szoros válogatott támadó kevés lehetőséget kap tőle. A svájci lap megjegyzi, az sem kizárt, hogy Szalai télen klubot vált.

A magyar válogatott korábbi csapatkapitányának eddig sem sokszor szavazott bizalmat Frei, a bajnokságban az eddigi tíz fordulóból hatszor küldte pályára, ebből mindössze egyetlen alkalommal nevezte a kezdőbe. Az Ekl-selejtezőkben ennél több szerep jutott neki, mind a hat mérkőzésen a pályán volt, igaz, mindössze kétszer kezdőként.

Szalai legutóbb több mint egy hónappal ezelőtt, szeptember 3-án, a Sion elleni bajnokin játszott klubja színeiben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik