Légiósok: Szalai Attiláék biztosan továbbjutottak, Szoboszlaiéknak egy pont kell a BL-tavaszhoz

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2022.10.28. 12:23
null
Kerkez Milos a Vaduz ellen megszerezte első találatát az Ekl-ben, tavasszal növelheti góljainak számát (Fotó: AZ ALkmaar)
A Ferencvárosnak köszönhetően biztosan lesz magyar csapat tavasszal nemzetközi kupaporondon, de emellett magyar játékosokért is szoríthatunk majd valamely európai kupa egyenes kieséses szakaszában.


A Bajnokok Ligájában szereplő RB Leipzig együttesében három – jelenleg két bevethető – magyar játékos van. Szoboszlai Dominik és Willi Orbán legutóbb a Real Madrid ellen remekelt, a Lipcse 3–2-re legyőzte a címvédőt, ezzel már biztosan érdekeltek lesznek tavasszal is valamely nemzetközi kupában, kérdés, hogy melyikben.

Orbánék jelenleg a BL H-csoportjának második helyén állnak és amennyiben Varsóban nem kapnak ki a Sahtar Donecktől az utolsó fordulóban, biztosan a Bajnokok Ligájában szerepelhetnek tavasszal, ellenkező esetben az El nyolcaddöntőjébe jutásért játszanak majd.

A német együttes harmadik magyarja, Gulácsi Péter keresztszalag-szakadása miatt valószínűleg tavasszal sem lesz számításba vehető.

OKTÓBER 25., KEDD
BAJNOKOK LIGÁJA, 5. FORDULÓ
RB Leipzig (német)–Real Madrid (spanyol) 3–2
Leipzig: Willi Orbán és Szoboszlai Dominik végigjátszották a mérkőzést, Gulácsi Péter sérült.

NOVEMBER 2., SZERDA
BAJNOKOK LIGÁJA, 6. FORDULÓ
18.45.:
Sahtar Doneck–RB Leipzig

Az Európa-ligában biztosan a legjobb tizenhat közé jutott a G-csoportot megnyerő német Freiburg, amely keretének tagja a jelenleg sérült, de már csapatával készülő Sallai Roland. A magyar támadó ősszel nem tudott hozzátenni együttese sikereihez, de várhatóan az egyenes kieséses szakaszban már számíthat rá is a szakmai stáb.

Az El-ben szerepel Szalai Attila csapata, a Fenerbahce, amely biztosan érdekelt lesz tavasszal, ugyanis jelenleg 11 ponttal áll a B-csoportban, akárcsak a Rennes, így az utolsó forduló dönt majd arról, hogy Szalaiék az első vagy a második helyen végeznek. A csoportgyőztes egyből a legjobb tizenhatba jut, a második helyezettre pedig még vár egy rájátszás a nyolcaddöntőért. A Fenerbahce az egypontos Dinamo Kijevvel játszik, győzelem esetén a másik meccstől függetlenül megnyeri csoportját.

A szintén ebben a csoportban szereplő, Gyurcsó Ádámot foglalkoztató ciprusi AEK Larnaca már biztosan a csoport harmadik helyén zár, így az Európa-konferencialiga nyolcaddöntőjébe jutásért játszhat.

Lang Ádám csapata, az El E-csoportjában szereplő Omonia Nicosia még nem szerzett pontot, csak abban az esetben juthat tovább az Ekl-be, ha legalább 4 góllal megveri a három pontos Sheriff Tiraspolt. A két csapat első meccsén a Sheriff nyert 3–0-ra.

Schäfer András és az Union Berlin az Union Saint-Gilloise elleni győzelem esetén – illetve döntetlen vagy vereség esetén, ha nem nyer a Braga – a rájátszást érő második helyen végez, ellenkező esetben az Európa-konferencialiga rájátszásában folytathatja.

OKTÓBER 27., CSÜTÖRTÖK
EURÓPA-LIGA, 5. FORDULÓ

AEK Larnaca (ciprusi)–Dinamo Kijev (ukrán) 3–3
AEK Larnaca: Gyurcsó Ádám kezdőként lépett pályára, a 89. percben lecserélték.
Fenerbahce (török)–Rennes (francia) 3–3
Fenerbahce: Szalai Attila kezdőként végigjátszotta a mérkőzést.
Omonia (ciprusi)–Real Sociedad (spanyol) 0–2
Omonia: Lang Ádám kezdőként végigjátszotta a mérkőzést.
Union Berlin–Braga 1–0
Union: Schäfer András cserekét állt be a 46. percben

NOVEMBER 3., CSÜTÖRTÖK
EURÓPA-LIGA, 6. FORDULÓ
18.45:
Sheriff Tiraspol–Omonia Nicosia
21.00: Dinamo Kijev–Fenerbahce
21.00: Rennes–AEK Larnaca
21.00:Union Saint-Gilloise–Union Belin

Az Európa-konferencialiga E-csoportjában a Kerkez Milost foglalkoztató holland AZ már biztosan továbbjut, ha pontot szerez az első helyen a nyolcaddöntőbe kerül, vereség esetén a legjobb tizenhatba kerülésért folyó rájátszásba kerül.

Szintén az Ekl-ben lehet érdekelt Szalai Ádám (Basel) és Holman Dávid (Slovan Bratislava) is, csapataik 8–8 ponttal állnak a H-csoport első és második helyén; azonban egyikük sem lépett még pályára az idényben a ligában.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
Vaduz (liechtensteini)–AZ (holland) 1–2
AZ: Kerkez Milos kezdőként végigjátszotta a mérkőzést, az 50. percben gólt szerzett
FC Basel (svájci)–Zalgiris (litván) 2–2
FC Basel: Szalai Ádám nem volt ott a keretben.
Slovan Bratislava (szlovák)–Pjunik (örmény) 2–1
Slovan: Holman Dávid sérülés miatt nem volt ott a keretben.

NOVEMBER 3., CSÜTÖRTÖK
EURÓPA-KONFERENCIALIGA, 6. FORDULÓ
18.45: AZ–Dnyipro
18.45: Pjunik–Basel
18.45: Zalgiris–Slovan Bratislava

Magyar játékosok a nemzetközi kupákban tavasszal

BL/El: Willi Orbán, Szoboszlai Dominik (RB Leipzig),
El: Sallai Roland (Freiburg), Szalai Attila (Fenerbahce)
El/Ekl: Schäfer András (Union Berlin)
El/kiesés
: Lang Ádám (Omonia Nicosia)
Ekl:
Kerkez Milos (AZ), Gyurcsó Ádám (AEK Larnaca), Holman Dávid (Slovan Bratislava), Szalai Ádám (Basel)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik