Légiósok: Sallói Dániel álma, hogy kezdő legyen a válogatottban

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2021.08.17. 08:17
null
It's good to watch Sporting Kansas' football - the crowd-entertaining and goal-rich game is largely due to Dániel Sallói's (blue outfit) great performance (Photo: Getty Images)
A Sporting Kansas City magyar csatára, Sallói Dániel már 11 gólnál tart az MLS-ben, és helye lesz a vb-selejtezőre készülő válogatott keretében.

 

You can read the story in English here!

Micsoda tizenegyes! Ezúttal nem büntetőről van szó, hanem arról, hogy Sallói Dániel a 11. gólját szerezte az amerikai bajnokságban (MLS). Lapunk is beszámolt arról, hogy a Sporting Kansas City az FC Dallast verte meg 2–0-ra – magyar idő szerint vasárnap hajnalban –, és 19 mérkőzésen szerzett 37 pontjával vezeti a Nyugati konferencia tabelláját.

A mérkőzésen a Dallasban légióskodó Schön Szabolcs lövése után a labda a lécről a gólvonalra pattant, nem sok hiányzott tehát ahhoz, hogy két magyar is gólt szerezzen a találkozón, de végül a Kansas City magyarja, Sallói Dániel örülhetett a győzelemnek, és az újabb góljának. Nem vitás, az Újpest korábbi támadója válogatott formában futballozik, Marco Rossi szövetségi kapitány lapunkban augusztus 5-én jelezte, meghívót küld a remek formában lévő támadónak.

„Amikor három évvel ezelőtt Marco Rossi először keretet hirdetett a finnek és a görögök elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre, én is benne lehettem  – mondta Sallói Dániel. –  Óriási megtiszteltetésnek éreztem, igaz, pályára nem léptem. Azóta is azért dolgozom, hogy újra meghívót kapjak. Mint mindenki más, én is nagyon szurkoltam a srácoknak az Európa-bajnokságon, és bíztam abban is, hogy visszakerülhetek közéjük. Két nagy álmom van: bemutatkozni a válogatottban, ezt aligha kell külön ecsetelnem. A másik, amit édesapám, Sallói István gyerekkorom óta mondogat, hogy a magyar labdarúgás történetében van néhány apa és fia, akik játszottak nemzeti mezben, de olyan nincs, hogy mindkettő gólt is szerzett volna. Mivel apu lőtt egyet Ukrajna ellen, mi lehetnénk az elsők, ehhez már csak be kellene találnom a kapuba, és történelmet írhatnánk! Nem tagadom, ez óriási motiváció, hatalmas öröm lenne újra a kerethez csatlakozni.”

A Sporting Kansas City legközelebb csütörtök hajnalban lép pályára, amikor a Portlandet fogadja.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik