Légiósok: pénzügyi problémákkal küzd Kleinheisler csapata

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.26. 11:48
null
Az Asztana a múlt héten a Sporting ellen elbúcsúzott az Európa-ligától is (Fotó: AFP)
Pénzügy problémákkal küzd a kazah FK Asztana, amelynek vezetősége nem tudja, hogyan oldja meg a kifizetetlen tartozásait. A Kleinheisler Lászlót is foglalkoztató labdarúgócsapat problémáiról Kaisar Bekenov ügyvezető igazgató nyilatkozott.

 

 

Gondban a bringás csapat is
Anyagi gondok merültek fel az Asztana kerékpároscsapatánál is, Alekszandr Vinokurov csapatvezető úgy nyilatkozott, a kazah állam még nem adott nekik pénzt 2018-ra, a tavalyi tartalékokat felélték.
„A helyzet kritikus. Jelenleg harminc versenyzővel állunk szerződésben, az összes munkatársunk ötven főt tesz ki, ők még nem kaptak fizetést. Nekünk kötelezettségeink vannak, közben ki kellene fizetnünk a szállásokat, meg kell terveznünk a logisztikát – mindezt a szezon legfontosabb versenyei előtt” – nyilatkozta.

A Kazfootball.kz portál kérdésére Bekenov elmondta, a személyi változások nem feltétlenül függnek össze a csapat anyagi lehetőségeivel.

„A télen távozott játékosok mind-mind külön történettel bírnak. Junior Kabananga a szaúdi al-Naszr játékosa lett, ő korábban sokat adott a klubnak, megérdemelte a lehetőséget, hogy kipróbálja magát egy másik országban, ahol sokkal jobban kereshet. De nekünk is jól jött, hiszen a pénzügyi fair play miatt nem költhetünk többet a bevételeknél, ezért azt is mondhatnám, Kabananga eladása szinte szükségszerű is volt” – nyilatkozta.

A bosnyák válogatott Srdjan Grahovac távozásával kapcsolatban azt mondta, a sportelv érvényesült: Kleinheisler László mellett érkezett három középpályás, Jurij Percuh, Bahtijor Zajnutgyinov és a szerb Marko Sztanojevics, akik mindannyian játszhatnak Grahovac helyén. „Úgy éreztük, a középpályást kölcsönadhatjuk a Rijekának, a szezon befejezése után döntünk a jövőjéről” – mondta.

A csapat az év elején még azt a hírt hozta a hivatalos honlapján, hogy Sztanimir Sztoilov edző nem hosszabbította meg a szerződését. A bolgár szakember végül maradt, de legutóbbi nyilatkozataiban súlyos a pénzügyi problémákról beszélt.

„Még nem tudjuk, hogyan oldjuk meg a kifizetetlen tartozásokat a játékosok és az edzők felé. Ez nem éppen pozitívan befolyásolja a klub hírnevét. Megpróbálunk nyugodt maradni, nem veszítjük el önszabályozásunkat. Ugyanakkor tudjuk, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség éber, és bármikor súlyos szankciókat szabhat ki ránk. Az UEFA nem fog várni és magyarázatokat hallgatni. Amennyiben a helyzet nem oldódik meg a közeljövőben, annak felbecsülhetetlen következményei lehetnek. Gyorsan kell cselekednünk, szerencsére eddig semmi végzetes nem történt. Szégyen lenne, ha egy ilyen gigászi munka, az elmúlt évek során a tégláról téglára felépített rendszer egy pillanat alatt megsemmisülne” – mondta Bekenov.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik