Légiósok: „Nikolics elég jó a BL-hez, a Legiánál hibáztak”

Vágólapra másolva!
2016.12.27. 12:13
null
A Legia korábbi játékosa szerint Nikolics Nemanja elég jó a Bajnokok Ligájához (Fotó: AFP)
Maciej Murawski, a Legia Warszawa labdarúgócsapatának korábbi játékosa úgy véli, a Chicago Fire-be távozó Nikolics Nemanja a Bajnokok Ligájában is eredményes lehetett volna, ám a varsói csapat rosszul használta a magyar válogatott támadót.

 

A 42 esztendős, korábbi hatszoros lengyel válogatott Murawski jelenleg az NC+ nevű szolgáltatónál dolgozik szakértőként, s legutóbb Nikolics Nemanja távozásáról mondta el véleményét. Murawski nem köntörfalazott, szerinte a Legia Warszawánál hibáztak azzal, hogy Nikolicsot gyakran csereként játszatták a Bajnokok Ligájában.

„Nikolics lett volna annyira jó a BL-ben, mint a bajnokságban, hogyha rendszeresen játszatják. Fantasztikus, mennyire hatékony a tizenhatoson belülről, ha a Real Madrid elleni, hazai mérkőzésen (3–3) többet van a pályán, akár öt gólt is szerezhetett volna a Legia. Képes volt elszakadni a védőitől, helyzeteket kialakítani, úgy futballozni, mint a bajnokságban. Nikolicsban olyasmi van meg, mint például Tomasz Frankowskiban (a lengyel élvonal történetének harmadik legeredményesebb játékosa – a szerző), mindig tudja, »hol esik majd le a labda«, hogyan és merre mozogjon, ahol a legveszélyesebb lesz. Ez egy ajándék, amely nincs meg sok futballistában, de benne igen.”

„Egyáltalán nem lehet azt mondani, hogy Nikolics ne lenne elég jó a Bajnokok Ligájához, a Legia ezen a szinten egyszerűen már nem tudta megfelelően kihasználni a támadó erősségeit.”

Murawski szerint a varsói együttes ennek ellenére pótolni tudja az Egyesült Államokba szerződő csatárt.

„Rengeteg pénzt kapott Nikolicsért, ennyiből a klub képes lesz találni olyan támadót, akivel eredményes lehet.”

Mikor arra kérték, nevezze meg, meglátása szerint ki volt a Legia legjobbja a szezon első felében, Murawski Nikolicsot említette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik