Légiósok: „Nagyon magasra pozicionáljuk őt” – Szoboszlairól az ügynöke

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2020.11.16. 11:18
null
Szoboszlai Dominikért egyre több európai sztárklub áll sorban (Fotó: Török Attila)
A 20 éves Szoboszlai Dominik kilőtte a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, melynek következtében az AS spanyol sportnapilapnál címlapra került. A fiatal játékos neve az elmúlt hetekben, hónapokban több nagy klubnál is szóba került. Szoboszlai lehetőségeiről és átigazolási stratégiájáról Esterházy Mátyás játékosügynök nyilatkozott a Digi Sport híradójának.

„Most megfigyelhető az a tendencia, hogy ha van egy jó meccs – ami szerencsére elég sűrűn van –, akkor a különböző pletykák nagyon felerősödnek. A mi stratégiánk azonban nem változik egy-két ilyen mérkőzést követően. Sokkal inkább megerősödik a hitünk az eredetileg kidolgozott stratégiánkban és elképzelésünkben, mert ezek mind olyan visszajelzések, amelyek azt mutatják, hogy jó úton vagyunk” – mondta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Esterházy Mátyás.

„Függetlenül attól, hogy januárban vagy a nyáron vált Dominik, a legfontosabb az, hogy olyan helyre megy, ahol azt gondoljuk, jó esélye lesz arra, hogy játsszon, és jó esélye lesz arra, hogy a Salzburgban megkezdett fejlődési ívét tovább húzza, mert számunkra ez a legfontosabb. Nyilván azzal nem árulok el túl nagy titkot, ha azt mondom, egyre közelebb van Dominik ahhoz, hogy kinője az osztrák bajnokságot.”

„Mi nagyon magasra pozicionáljuk őt, és szerintem láthatják az emberek, hogy minden héten bizonyítja, erre a szintre való – legyen szó bajnoki meccsekről, Bajnokok Ligája-találkozókról vagy Európa-bajnoki selejtezőkről” – vélekedett a játékosügynök.

Esterházy Mátyás ügynökségénél a szerbek elleni egyenlítő találatot szerző Kalmár Zsolt is fellelhető.

„Azt gondolom, hogy Kalmár Zsolt klubszinten és válogatott szinten is folyamatosan bizonyítja, hogy nemzetközi szintű játékos, érte folyamatos az érdeklődés. Két év van hátra a szerződéséből, meglátjuk, hogy mit hoz a jövője, de azt gondolom, hogy – főleg a jövő évi Európa-bajnoksággal – neki nagyon nagy az esélye arra, hogy visszatérjen a top öt európai bajnokság egyikébe” – mondta Esterházy Kalmárról, aki idén parádézott a szlovákiai DAC-ban, miközben korábban már szerepelt a német RB Leipzigben és az FSV Frankfurtban is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik