Légiósok: Nagy csodás megoldása kellett az „egyetlen jó hírhez”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.15. 22:47
A címvédő Legia Warszawa idegenben 3–1-es vereséget szenvedett az újonc Górnik Zabrze csapatától a lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ekstraklasa) nyitó fordulójában. A varsói együttes szépítő találatát a magyar támadó készítette elő, aki végigjátszotta a mérkőzést.

A Górnik Zabrze az előző szezonban a második helyen végzett a másodosztályban, így ebben az idényben már az élvonalban szerepelhet. Első meccse pompásan sikerült, hiszen hazai pályán két góllal legyőzte a bajnoki címvédő Legia Warszawát.

A házigazdáknak két spanyol légiós, a duplázó Igor Angulo, valamint az első gólt szerző Dani Suárez szállította a három pontot. A Legia csak a 80. percben tudott szépíteni, amikor a nem sokkal korábban sárga lappal büntetett Nagy Dominik nagyon elegánsan, mellel készítette le a labdát Armando Sadikunak, aki nagy erővel lőtt a kapuba.

A varsói együttes Twitter-oldala úgy írta le ezt a találatot, mint a nap egyetlen jó hírét.

Több tényleg nem volt, a Legia ugyanis 3–1-re elveszítette a meccset.

LENGYELORSZÁG, EKSTRAKLASA
1. FORDULÓ
Cracovia–Piast Gliwice 1–1
Górnik Zabrze–Legia Warszawa 3–1

FRANCIAORSZÁG. Lang Ádám a 65. percben, háromgólos hátránynál lépett pályára a Dijonban, amely 4–0-ra veszítette el a szintén élvonalbeli Saint-Étienne elleni szombati felkészülési mérkőzést.

UKRAJNA. Az argentin Facundo Fereyra duplájával a bajnok és kupagyőztes Sahtar Doneck 2–0-ra legyőzte a mindkét sorozatban ezüstérmes Dinamo Kijevet a szombati Szuperkupa-mérkőzésen. Kádár Tamás kispados volt a kijevi csapatban, nem lépett pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik