Légiósok: Mindegyik gólért meg kellett dolgoznom – Holman

Vágólapra másolva!
2019.09.30. 09:03
null
Holman Dávid szombaton háromszor is begyűjthette csapattársai gratulációját (Fotó: skslovan.com)
A triplázó Holman Dávid rendkívül büszke rá, hogy mind a három góljáért meg kellett dolgoznia.

Főszerepet vállalt Holman Dávid csapata, a Slovan Bratislava Nitra ellen aratott 5–0-s győzelmében. A támadó középpályás szerezte csapata első három gólját, az első félidőben kettőt, a másodikban egyet. Tekintve, hogy legutóbb két és fél évvel ezelőtt, még a DVSC színeiben duplázott bajnokin, joggal vetődhet fel a kérdés, hogy pályafutása egyik legjobb mérkőzését játszotta-e?

„Előfordult már, hogy ennyire jól éreztem magam a pályán, de az biztos, hogy szombat este kijött a lépés – válaszolt Holman Dávid a Nemzeti Sportnak. – A nyitraiak nem szerepelnek jól a bajnokságban, de megnehezítették a dolgunkat, keményen megküzdöttünk, hogy miénk legyen a három pont. Örülök, hogy gólokkal vettem ki a részem a győzelemből, annak pedig különösen, hogy mindegyikért meg kellett dolgoznom. Nem adták ingyen egyiket sem, magamnak kellett felismernem a lehetőségeket – és élni velük.”

Meglehetősen ritka, hogy egy játékos két gólja között kevesebb, mint egy perc telik el. Márpedig a magyar válogatottnál is számításba vett futballista végrehajtotta ezt a bravúrt. Azt követően, hogy egy remek szóló végén – öt nyitrai védő között vitte be a labdát a tizenhatoson belülre és lőtt a kapu bal oldalába – a 39. percben megszerezte a vezetést csapatának, a 40. percben kihasznált egy védelmi hibát, és a kapuba bombázott. A harmadik gól már a szünetet követően jött: miután kihagyta a buktatásáért megítélt büntetőt, a hozzá visszakerülő labdával már nem tévesztett célt.

„Nem hiszem, hogy az ellenfél védői megzavarodtak volna az első gólunktól, inkább mi pörögtünk fel – emlékezett a kétszeres válogatott. – Ahogy a vendégek elvégezték a középkezdést, azonnal letámadtuk őket, lefüleltem egy rossz passzt, és a kapuba lőttem a labdát. Ami a büntetőt illeti: a csapatból ketten vagyunk kijelölve rúgónak, de mivel csak én voltam a pályán, és mesterhármast szerezhettem, egyértelmű volt, hogy én végzem el. Általában figyelem a kapus mozgását, és annak megfelelően döntöm el, merre rúgom a labdát. Ezúttal azonban elhatároztam, melyik sarkot célzom meg. A kapus jól érezte az irányt, odaért a lövésemre – szerencsémre a kipattanó éppen elém érkezett.”

Holman Dávidot harmadik gólja után nyolc perccel, a csapatból elsőként cserélte le Ján Kozák vezetőedző, de a középpályást nem érte váratlanul a döntés: „A szünetben megbeszéltük, hogy ezúttal hatvan percet töltök a pályán. Sok mérkőzést játszunk az ősszel, az edzőm szerette volna, ha nem sérülök meg, s más is játéklehetőséget kaphat a helyemen. Lehet, hogy rúghattam volna még gólt, de a lényeg a győzelem.”

A 26 éves támadó jó formájából a Slovanon kívül a magyar válogatott is profitálhat. Marco Rossi hétfőn hirdeti ki a Horvátország és Azerbajdzsán elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő játékosok névsorát. Cseppet sem lenne meglepő, ha Holman Dávid teljesítménye meghívót érne.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik