Légiósok: Kádár Tamás nélkül rajtolhat a kínai bajnokság

Vágólapra másolva!
2020.04.01. 09:43
null
Kádár Tamás februárban írt alá a Santung Lunenghez (Fotó: Instagram)
Miután kiderült, elhalasztják az Eb-pótselejtezőt, a szövetségi kapitány, Marco Rossi visszatért Olaszországba a családjához, a válogatott két alapembere, Kádár Tamás és Dzsudzsák Balázs önkéntes karanténban tölti a hétköznapjait, sőt a védő még Kínába sem utazott el egyelőre.

Amikor Kádár Tamás a közelmúltban elhagyta az ukrán Dinamo Kijevet és aláírt a kínai Santung Lunenghez, úgy volt, hogy a március végét már Ázsiában tölti. Ehhez képest az európai koronavírus-járvány miatt a hátvéd budapesti otthonában csatlakozott a „Maradj otthon!”felhíváshoz. Pedig a Kínai Labdarúgó-szövetség tervei szerint április 18-án elrajtol az élvonalbeli bajnokság az országban, ám a jelenlegi helyzet szerint a magyar légiós nélkül.

A szigorú utazási korlátozások és intézkedések jóformán lehetetlenné teszik a kontinenseket átszelő utakat, így a 30 esztendős védő idehaza próbálja megfelelő fizikai állapotban tartani magát. Kínában drasztikusan csökkent a koronavírusos esetek száma, a Santung Luneng vezetői folyamatosan egyeztetnek Kádár Tamással, és amint lehet, vagyis az utazásnak semmiféle kockázata nem lesz, az 57-szeres válogatott is útra kel, hogy csatlakozzon új csapattársaihoz.

A válogatott másik alapembere, Dzsudzsák Balázs is a négy fal között tölti ezeket a napokat az Arab Emírségekben. A 33 éves szélső a minap Orbán Viktor miniszterelnök világhálón közzétett videójában tűnt fel, amint otthonának teraszán a magyar válogatott hófehér dresszében a Nélküled című dal refrénjét énekli.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik