Légiósok: Jó megoldás lehet végleg a Hibernian – Bogdán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.04. 21:50
null
Bogdán nem tudja, mit hoz a jövője (Fotó: Twitter.com)
Két hónapja került egy évre kölcsönbe a Liverpooltól a skót élvonalban szereplő Hibernianhoz Bogdán Ádám, és azok után, hogy legutóbb bő másfél éve védett tétmeccsen, azonnal a mély vízbe került: El-selejtezőkön kellett bizonyítania, hogy nem felejtett el védeni a hosszú sérülése alatt. Az elmúlt időszakról és a jövőjéről is beszélt a magyar válogatottban 20 alkalommal szereplő kapus a Digi Sport napindító műsorában.

 

Bogdán Ádám azelőtt utoljára 2016 novemberében, még a Wigan színeiben védett tétmérkőzésen, amikor a Barnsley ellen bajnoki 59. percében térdszalagszakadást szenvedett. Hosszú kihagyás után csak idén februárban kezdte újra a teljes értékű edzésmunkát, ám a Liverpoolnál nem számoltak már vele, ezért az előző idény végén biztossá vált: távozik a Mersey partjáról.

Így került júliusban a skót élvonalbeli Hibernianhoz, ahol hamar lehetőséghez jutott, tíz nappal szerződtetésének bejelentése után már az NSÍ Runavík elleni El-selejtezőn kellett bizonyítania.

„Hirtelen beleugrottunk a meccsekbe a csapattal, én ráadásul egy hosszú kihagyás után voltam, szóval eléggé fájt mindenem, próbáltam arra koncentrálni, hogy a regenerációm rendben legyen a mérkőzések után. Ezért igazából még szétnézni sem volt időm a városban, bár az elég hamar kiderült, hogy Edinburgh gyönyörű hely, fantasztikus város, igazán pezsgő élettel” – kezdte Bogdán, aki részletesen kitért arra is, miért éppen a Hibsre esett a választása.

„Amikor eldöntöttem, hogy távozom a Liverpooltól, voltak ugyan lehetőségeim, de a Hibernian érdeklődött irántam a legegyértelműbben. Itt olyan edző keze alá kerültem, aki korábbról már ismert, dolgoztunk együtt, és ez azért is volt fontos szempont, mert másfél évig nem védtem, ami nagy bizonytalansági tényezőt hordozhatott magában velem kapcsolatban. A Hibsnél viszont Neil Lennon ismert, bízott bennem és bevállalta a kockázatot. Ez a fajta bizalom szükséges volt a visszatérésemhez. Én idén februártól rendesen edzek, a lábam rendben van, ám olyan kapusokat igazoltak más, irántam érdeklődő klubok, akik nálam sokkal jobban játékban voltak az elmúlt időszakban, ami teljesen érthető” – fogalmazott a kapuvédő.

Nem Bogdán az első magyar futballistája a skót klubnak, korábban megfordult itt Rósa Dénes és Sowunmi Thomas is, míg a Honvéd jelenlegi kapusa, Gróf Dávid még ifistaként töltött három évet a Hiberniannál.

„Könnyen befogadtak a Hibsnél, rendkívül kedves, aranyos klub ez, nagyon jó csapatszellemmel. Emlékeznek a korábbi magyar játékosokra, de főleg az itteni dolgozók, nem is annyira a játékosok” – árulta el Bogdán, aki szót ejtett az együttessel szembeni idénybeli elvárásokról is.

„A cél továbbra is az előző szezon eredményeinek túlszárnyalása. Ez benne van a csapatban, ám ha alábbhagy a koncentráció, akkor a rosszabb teljesítmény is benne van a pakliban. A minimum elvárás a bajnokságban a rájátszás elérése és az európai kupaszereplés kiharcolása” – jelentette ki a 30 éves kapus, és beszélt a jövőjéről is, amellyel kapcsolatban elképzelései ugyan vannak, konkrétumokról azonban egyelőre még korai bármit is mondani.

„Egy szezonra vettek kölcsön a Liverpooltól, amellyel az idény végén lejár a szerződésem. Jó megoldás lehet, hogy esetleg végleg idejöjjek a Hibernianhoz, de nem szeretnék ennyire előreszaladni. A legfontosabb, hogy játsszak és olyan formában tartsam magam, amilyenben kezdtem, valamint lehetőség szerint fejlődjek” – közölte Bogdán.

A Hibs négy forduló után a 12 csapatos skót élvonal 6. helyén áll, legközelebb jövő hét végén a 3. helyen álló Kilmarnock ellen lép pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik