Légiósok: Igazi csoda a lányommal együtt futni – Bogdán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.31. 13:22
null
Bogdán Ádám remekül érzi magát a Hibsnél (Fotó: Hibernian Footbal Club)
Bogdán Ádám két éve abban sem volt biztos, hogy valaha még pályára léphet, minderről a The Scotsman című lapnak adott interjúban mesélt a Liverpool futballistájaként a Hibernianhez kölcsönadott kapus. A 20-szoros válogatott elárulta: sokkal jobban érzi magát a városban, mint például Manchesterben érezte, szíve szerint pedig hosszabb távon is Skóciában maradna.

 

„Sokkal jobban passzol hozzám Edinburgh – mesélte Hibernian első számú kapusának számító Bogdán Ádám skóciai tapasztalatairól, összevetve például Manchesterrel, ahol a Bolton futballistájaként nyolc éven keresztül élt. – Csak sétálsz a városban, s nem gondolod, hogy az egyik helyi nagy klub kapusa vagyok. Néhányan néha felismernek, odakiáltják, hogy »hajrá Hibs«. Élvezem ezt, itt egyszerre jó élni és futballozni. Mert a játék csak egy része a dolgoknak. Aztán az ember kimegy az Easter Roadra, alig egy-két mérföldre a várostól és 15-16 ezer fanatikus szurkoló szorít érted.”

Bogdán a scotsman.com-on megjelent interjúban elárulta, napról napra egyre kevésbé érzi magát a Liverpool futballistájának. A 31 esztendős játékos szerződése a 2018–2019-es évad végén kifut a Mersey-partiaknál, miként a kölcsönadása is lejár Edinburgh-ban. Utóbbi helyen viszont szívesen maradna.

„Úgy vagyok vele, ha csak valami egészen őrült dolog nem történik, a szerződésem nyáron lejár. Bár még a Liverpool játékosa vagyok, sokkal inkább érzem és gondolom magam a Hibs futballistájának.”

Bogdán Ádám mesélt az elmúlt évek nehézségeiről is. Mint mondta, sosem bánta meg, hogy próbára tette magát Liverpoolban, arról viszont már nincs meggyőződve, hogy jó lépés volt a részéről, amikor 2016-ban elfogadta az akkor másodosztályú Wigan Athletic ajánlatát, ahol végül súlyos térdsérülést is szenvedett.

„Hívott a Wigan, én pedig játszani akartam, hát elfogadtam. Így utólag belegondolva nem biztos, hogy a legjobb döntést hoztam. Anno a Bolton edzőközpontjában készültek ők is – kicsit olyan volt, mintha visszautaztam volna az időben. Furcsa. Kicsit elkapkodott döntés volt ha belegondolok, de tényleg azt éreztem, hogy mindegy, csak játszani szeretnék már” – mondta Bogdán, aki a Liverpoolnál Jürgen Klopp érkezésével már csak harmadik, vagy jó eséllyel inkább negyedik helyre került a kapusok rangsorában.

„Most nagyon jól érzem magam. Ahogyan Neil Lennon (a Hibs edzője – a szerk.) kezel... még sosem éreztem menedzser részéről ilyen bizalmat. Rengeteg időt kellett kihagynom a térdem miatt. Igazán abban sem voltam biztos, hogy valaha még pályára léphetek majd. Nem igazán akart javulni. Állandóan vizesedett, feldagadt. Mindent el kellett követnünk, hogy megerősítsük valahogy a lábamat és ez lassan haladt. A lányom, Mila most hároméves. Egyéves korától kezdve, amikor igazán elkezdett járni, szaladni, nem tudtam vele futni és megélni a dolgokat. Most, hogy a Meadow Lane-en akár vele együtt is futhatok, ez felér számomra egy csodával.

Bogdán Ádám júliusi kölcsönadása óta a skót élvonalban, a kupában és az Európa-ligában összesen 14 tétmeccsen lépett pályára a Hibernianben, és ezen fellépései közül ötször tudta kapott gól nélkül lehozni a 90 percet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik