Légiósok: Holmanra orvosi vizsgálat várt a gólja után

Vágólapra másolva!
2020.08.13. 10:07
null
Holman Dávid lendületesen játszott a Zemplín ellen, gólt is szerzett, de az Achilles-inával baj van (Fotó: Getty Images)
Holman Dávid kedden a becserélése után egy perccel betalált a Zemplín ellen 5–0-ra megnyert bajnokin, szerdán orvosi vizsgálat közben érte el a Nemzeti Sport.

 

A Slovan magyar légiósa, Holman Dávid csereként beállt, és rögtön gólt szerzett kedden a Zemplín elleni 5–0-ra megnyert bajnokin – szerdán pedig orvoshoz kellett mennie…

„Sajnos, régóta kínlódom az Achilles-inammal   – mondta az ötszörös válogatott középpályás. –Szenvedek vele, be van gyulladva, ezért MR-vizsgálatra van szükség, hogy kiderüljön, mi okozza a problémát.”

Keddi gólját látva a futballista kimondottan egészségesnek látszik: a 71. percben lépett pályára, és a 72. percben megszerezte a pozsonyiak harmadik gólját.

„A bal oldalon támadtunk, és a beadást követően irányt változtatott a labda, amely éppen elém került .  Azonnal arra gondoltam, a jobb sarkot célzom meg, hiszen a kapus balra mozgott. Ahogy mondani szokás, nem erős, inkább okos lövésre volt szükség.”

A Slovan Nyitrán is 5–0-ra győzött, a két bajnokin elért tíz gól azt jelzi, a bajnoki címvédő ott folytatta, ahol a nyár elején abbahagyta.

Természetesen nagyon jó bajnoki rajtot vettünk, ugyanakkor azt is tudjuk mindannyian, ez a két ellenfél nem a dobogóért harcol majd – vagyis a helyén kell kezelnünk az eredményeket. Az igaz, hogy nagyon erős és bő a keretünk, de egészen más jellegű vizsga lesz a jövő heti Bajnokok Ligája-selejtezőnk, amikor is a feröeri KÍ otthonában lépünk pályára. Műfű, tizenkét Celsius-fok, kellemetlen ellenfél, nem kétséges, lényegesen nehezebb dolgunk lesz a nemzetközi mérkőzésen.”

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Slovan folyamatosan egyeztet a magyar labdarúgóval a jövő nyáron lejáró szerződéséről, hallani érdeklődőkről, így a folytatás egyelőre nem világos – de Holman Dávid rövidre zárta a témát, semmit sem szeretne kommentálni ebben az ügyben, zajlanak a tárgyalások.

„Igyekszem minél jobb formába lendülni, hiszen ha minden jól alakul, hamarosan a válogatott is fontos mérkőzéseket játszik. Az pedig magától értetődik, hogy szeretnék a keret tagja lenni, amihez folyamatosan jól kell teljesíteni. Az Achilles-inam miatt egyelőre mindkét meccsen csereként léptem pályára, de bízom benne, hogy elmúlnak a fájdalmaim, és sokkal több játéklehetőségem lesz; egyúttal remélem, Marco Rossi szövetségi kapitány a teljesítményemet látva számít rám a nemzeti csapat mérkőzésein.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik