Légiósok: Gyurcsóék hihetetlen meccset nyertek kétgólos hátrányból

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.15. 20:58
null
Gyurcsó Ádámék kétgólos hátrányból nyertek (Fotó: AEK Larnaca/Fb)
Egészen elképesztő forgatókönyvet hozott a ciprusi labdarúgó-bajnokság vasárnapi rangadója. Gyurcsó Ádám csapata, az AEK Larnaca úgy nyert a 95. percben szerzett góllal 4–3-ra az Arisz Limassol ellen, hogy a 27. percben még kétgólos hátrányban volt.

 

A lengyel Karol Struski és a szenegáli Yannick Gomis góljával a 27. percben már két góllal vezetett az Arisz Limassol Gyurcsó Ádám csapata, az AEK Larnaca ellen, de ekkor a hazaiak is „felébredtek”, s az izraeli Omri Altman, valamint a portugál Rafa Lopes révén már a 35. percben 2–2 volt az állás. Aztán a második félidőben Altman második góljával már a vendéglátó vezetett. Gomis második góljával a 78. percben egyenlítettek a fővárosiak, de mégis pont nélkül maradtak, a 95. percben ugyanis Imad Faraj góljával az AEK győzött 4–3-ra. Az AEK 19 mérkőzés után vezeti a bajnokságot, de előnye csak egy pont a második APOEL-lel szemben.

A török bajnokság 19. fordulójában a Fenerbahce Szalai Attilával a kezdőben lépett pályára a Gaziantep otthonában. Az isztambuliak már a nyolcadik percben megszerezték a vezetést Enner Valencia révén. A hazaiak a második játékrészben a görög Szteliosz Kitsziu révén ugyan egyenlítettek, de nem sokkal később emberhátrányba kerültek, amit kihasznált a Fenerbahce, s Valencia 91. percben szerzett góljával három ponttal távozott.

A görög bajnokság első helyén álló Panathinaikosznál egyelőre nem volt a PASZ Jannina elleni mérkőzésre nevezett keretben a héten szerződtetett Kleinheisler László, az athéni csapat ugyanakkor egy 95. percben értékesített büntetővel 1–0-ra megnyerte a mérkőzést.

A játéknap másik mérkőzésén, az Aszterasz Tripolisz–Levadiakosz találkozón a vendégeknél Paulo Vinícius sem volt a keretben.

CIPRUS
1. osztály

AEK Larnaca–Arisz Limassol 4–3
AEK: Gyurcsó Ádám kezdőként lépett pályára, a 84. percben lecserélték.

GÖRÖGORSZÁG
Szuperliga

Aszterasz Tripolisz–Levadiakosz 0–0
Levadiakosz: Paulo Vinícius nem volt a keretben.
PASZ Jannina–Panathinaikosz 0–1
Panathinaikosz: Kleinheisler László nem volt a keretben.

TÖRÖKORSZÁG
SÜPER LIG

Gaziantep FK–Fenerbahce 1–2
Fenerbahce: Szalai Attila végigjátszotta a mérkőzést, a 73. percben lerántás miatt sárga lapot kapott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik