Légiósok: Guzmics nem tud segíteni csapatán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.16. 10:14
null
Guzmics eddig két mérkőzésen játszott a Szuperligában (Fotó: Twitter)
Bár a Jenpien labdarúgócsapatának a védelem a legkevésbé gyenge pontja, az egyik kínai portál elemzése szerint mégis túlzás, hogy három légiós közül kettő hátvéd. Guzmics Richárd klubja kilenc forduló után mindössze öt góllal és egy győzelemmel a kínai Szuperliga utolsó helyén áll.

 

Kilenc forduló után a tabella utolsó két helyét foglalják el a kínai Szuperliga magyar érdekeltségű csapatai. Huszti Szabolcs együttese, a Csangcsun Jataj 7 ponttal a 15., Guzmics Richárd klubja, a Jenpien 6 ponttal a 16. pozícióból várja a folytatást. A jencsi együttes eddig csupán egy győzelmet szerzett, a bajnokság majdnem egyharmadánál a Hbpbc.com portál elemezte az eddigi teljesítményt.

A csapat az első kilenc fordulóban 173 alkalommal lőtt kapura, de mindössze öt gólt szerzett, ebből a gambiai válogatott Bubacarr Trawally egymaga hármat. A 44.58 százalékos labdabirtoklással a Jenpien csupán a 14. a tizenhat csapatos élvonalban, de a tabellán elfoglalt utolsó hely ellenére nem a védelemmel vannak a legnagyobb gondok.

A lap elemzése szerint a lyukas középpálya, illetve a gyenge támadójáték a hibás, ám egy jól kihasznált nyári átigazolási időszakkal még van esély a túlélésre. A csapat egyik kulcsembere, a koreai Jun Bit Garam állítólag hazatér a nyáron, így a középpályára azonnal találni kellene egy hozzá hasonló kvalitású játékost.

Légiós fronton is előre kellene lépni, a lap szerint ugyanis kiderült, luxus két külföldi védőt alkalmazni.

Guzmics egyelőre nem volt a legjobb választás – írja a lap –, hiszen sérülése miatt mindössze két mérkőzésen játszott, így nem tud segíteni csapatán. A háromvédős rendszerben a posztján sokkal megbízhatóbb a 31 éves szerb Nikola Petkovics. A már említett Bubacarr Trawally bevált, de egyedül kevés, még legalább egy gólerős csatárt kellene igazolni. Ha nem lesz pénz légiósra, akkor a hazai játékosok között kell ideális megoldást találni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik