Légiósok: érdeklődnek Gera után, de a WBA a prioritás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.14. 08:18
Továbbra is csapat nélkül van Gera Zoltán. A válogatott játékos birminghami szerződése lejárt, szabadon igazolható futballista, ugyanakkor az elsőbbség a West Bromwiché – a játékos legalábbis így vélekedik –, csakhogy a birminghamiek még mindig nem álltak elő ajánlattal.

„Egyelőre csak annyit tudunk, hogy a West Bromwich meg akarja tartani Gera Zoltánt, s a klub hamarosan kirukkol az ajánlattal, de ez még nem történt meg. Nincs mit tennünk, várunk” – a magyar válogatott és a WBA támadójának menedzsere, Filipovics Vladan egyelőre ennyit tudott elmondani a birminghami együttes és Gera Zoltán viszonyáról, de hogy a harmadszori házasságkötésre mikor kerül sor, egyelőre talány.

A korábbi Üllői úti kedvenc először 2004 júliusában kötelezte el magát a Hawthorn Stadionba, három plusz egy évre, a kapcsolat olyannyira gyümölcsözőnek bizonyult, hogy a játékos mind a négy évet Birminghamben töltötte. 135 bajnokin 21 gólt szerzett, igaz, az első két Premier League-szezont követően a második kettőt már a Championshipben küzdötte végig a WBA. Londoni kitérő után 2011-ben mondott ismét igent a West Brom ajánlatára az akkor 32 éves labdarúgó, a kétéves szerződésbe plusz egyéves opciót is belefoglaltak. Az Albion azonban a határidő lejártáig nem élt vele – legfőképp Gera Zoltán januári súlyos sérülése miatt.

A második birminghami etap ugyanis meglehetősen szerencsétlenül telt. Gera 2011. november 26-án, a Tottenham ellen keresztszalag-szakadást szenvedett, és ugyan kilenc hónap kihagyás után, 2012 augusztusában a Premier League nyitó fordulójában bombagólt lőtt a Liverpoolnak, idén januárban ismét elérte a végzet, újra elszakadt a keresztszalagja. Bár a klub mindvégig készségesen segítette a felépülését, a határidőig nem hosszabbított.

„Zoli szeretne maradni, a klubtól is azt az információt kaptuk, hogy meg akarják tartani, de természetesen vannak más érdeklődők is. Ugyanakkor nem segít nekünk, hogy Zoli hosszú sérülés után van” – egészítette ki mondandóját Filipovics Vladan.

A labda tehát a WBA-nál van, ám úgy tűnik, a klub nem kapkodja el a döntést. Hetekkel ezelőtt arról szóltak a hírek, hogy megegyezhet a két fél, mégsem történt semmi. Időközben a birminghamiek megszerezték Nicolas Anelkát, a csapat pedig már túl van az első edzőmeccsén, zárt kapuk mögött 4–0-ra győzte le a Tamworth-t. Gera Zoltán természetesen nem játszott, hogy játszik-e még valaha West Brom-mezben, továbbra is kérdés.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik