Légiósok: Értetlenül állok azelőtt, ami Dániában történik velem – Prosser

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2022.05.12. 10:48
null
Prosser Dániel (Fotó: Imago)
Az ősz végén menesztett Michael Boris embereként kezelik a dán SönderjyskÉnél az idén szinte teljesen mellőzött Prosser Dánielt, aki nem érti, miért nem bontották fel a kölcsönszerződését télen, ha nem számítanak rá.     

Aligha számított Prosser Dániel az első két dán bajnokija után arra, hogy 2022-ben most szerdáig egyetlen percet sem tölt pályán. Az MTK kölcsönjátékosa augusztus végén, a hetedik forduló előtt csatlakozott Michael Boris vezetőedző kérésére az élvonalbeli SönderjyskÉhez, s a Viborg elleni bemutatkozása alkalmával pontot érő gólt szerzett egy perccel becserélése után, majd a következő bajnokin az Odense kapujába talált be. Bár ígéretesen indult pályafutásának második légiósidőszaka, a kupában is eredményes volt, az év végére körön kívülre került, voltaképpen létszámfelettivé vált: ebben az esztendőben most szerdáig egyetlen bajnokin sem nevezték a meccs­keretbe – ezúttal csereként állt be a Nordsjaelland elleni bajnokin.

„Értetlenül állok azelőtt, ami Dániában történik velem    – nyilatkozta lapunknak a 27 éves támadó, aki ősszel tíz bajnokin lépett pályára.  – Optimista voltam az idény elején, hiszen jól indult, ezért is bosszantó, hogy így alakult a folytatás. A télen új sportigazgató, vele együtt új vezetőedző és szakmai stáb érkezett a klubhoz, amelynek irányváltása alapján a helyi játékosok élveznek előnyt, velük szeretne helytállni a csapat – ez láthatóan nem sikerül, utolsó a tabellán. Az első kerettel készülök, mindent beleadok, ám azzal a tudattal edzek, hogy vélhetően az idény hátralévő részében sem kapok sok esélyt a bizonyításra. Henrik Hansen vezetőedző a gyakorlásokon megdicsér, a viszonyunk normális, szoktunk beszélgetni is, ezért is érdekes, hogy a visszajelzések ellenére sem számít rám valójában. Jó kérdés, miért nem bontották fel a télen a kölcsönszerződésemet, ha tudták, nem velem képzelik el a jövőt. Nem könnyű feldolgozni ezt a helyzetet, de lassan véget ér az idény, próbálok a következő évadra összpontosítani. A társaimmal igyekszem sok programot szervezni. Van néhány sorstársam, ők hozzám hasonlóan mellőzöttek, próbáljuk egymást motiválni.”

730 percet játszott 14 tétmeccsen Prosser Dániel a SönderjyskÉben

Esetét látva gyanítjuk: Prosser Dánielt alighanem az ősz végén menesztett, jelenleg a Mol Fehérvárt vezetőedzőként irányító Michael Boris embereként kezelik a SönderjyskÉnél. Tiszta sor, az együttes nem él a játékos szerződésében foglalt vételi opcióval.

„Nem tudom, hogyan alakul a sorsom, a szerződésem továbbra is az MTK-hoz köt. Szeretnék minél többet játszani a következő évadban, lehetőleg külföldön folytatnám a pályafutásomat, ám egyelőre semmi konkrétum sincs. Egy biztos, az idény végeztével, júniusban visszatérek Magyarországra.”        

SUPERLIGA, ALSÓHÁZI RÁJÁTSZÁS,
8. FORDULÓ

SönderjyskE−Nordsjaelland 1–1 (0–0)
SönderjyskE:PROSSER DÁNIEL      beállt a 78. percben
Az élcsoport:1. Viborg 37 pont (7 mérk.), 2. Odense 36 (7), 3. Nordsjaelland 32, …6. SönderjyskE 22

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik