Légiósok: Egyelőre nem sokat tudok a jövőmről – Balogh Norbert

N. ZS.N. ZS.
Vágólapra másolva!
2019.05.07. 08:58
Pályafutása során először ünnepelt bajnoki címet Balogh Norbert, a ciprusi APOEL csatára, aki a több játéklehetőségben bízik, de még nem tudja marad-e Cipruson, ahova kölcsönbe érkezett, vagy vissza kell térnie az olasz Palermóhoz.

Nem mindennapi mérkőzésen szerezte meg története 28. bajnoki címét az APOEL: a tabellán második Apollon ellen fél óra alatt tizenegy sárga és egy piros lapot osztott ki a játékvezető. Az adok-kapokból a sárga-kékek jöttek ki jobban, és 3–0-s győzelmükkel biztossá tették az aranyérmet.

„A tét miatt nagy nyomás alatt léptünk pályára – mondta a Nemzeti Sportnak Balogh Norbert, az APOEL támadója, aki a kispadról nézhette végig csapata hétvégi meccsét. – Örültem, hogy már az első félidőben eldöntöttük az összecsapást, amiatt voltam csalódott, hogy nem kaptam lehetőséget. A hangulat azonban teljesen magával ragadott. A lefújást követően futottunk egy tiszteletkört a szurkolók előtt, megköszöntük a buzdítást, utána kimentünk a stadionból, és szabályosan megrohamoztak minket. Nagy élmény volt, de mert nem ért véget az idény, nem vittük túlzásba az ünneplést, utána mindenki ment haza.”

A Marco Rossi révén a magyar válogatott keretben is számításba vett – a Szlovákia (0–2) és Horvátország (2–1) elleni Európa-bajnoki selejtezőn egyaránt a kispadon helyet kapó – 23 éves futballista felemás idényt tudhat maga mögött. Klubjától, az olasz másodosztályban a feljutásért küzdő Palermótól a nyáron érkezett kölcsönbe Ciprusra, és az első hónapok azzal teltek, hogy felépítse magát. Miután ez sikerült, tíz bajnoki mérkőzésen egy, hat kupatalálkozón négy gólt szerzett, teljesítményére a szövetségi kapitány is felfigyelt.

A válogatott selejtezők óta azonban csak elvétve játszott, a bajnokságban március 10-én, a kupában április 3-án kapott legutóbb lehetőséget. A csapatra még három mérkőzés vár a nyári szünet előtt. Köztük a Ciprusi Kupa döntője, amelyre május 22-én kerül sor az AEL Limassol ellen, és miután véget ér, a támadó kölcsönszerződése is lejár, vissza kell térnie Olaszországba.

„Egyelőre nem sokat tudok a jövőmről. A Palermo teljesítményét folyamatosan követem, szurkolok, hogy visszakerüljön az élvonalba. Ugyanakkor örülök, hogy Ciprusra jöttem, itt fizikailag és mentálisan is összeszedhettem magam. Fontos gólokat szereztem, nagyszerű élményekkel gazdagodtam, pályafutásom első bajnoki címét ünnepelhettem. Lehet, hogy nem futottam kiemelkedő idényt, de az előzőhöz képest sokkal, de sokkal jobb volt.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik