Légiósok: Dzsudzsák lábát aranyba öntik a PSV-nél - fotó

Vágólapra másolva!
2014.12.11. 11:21
null
Dzsudzsák Balázs lábát aranyba öntik Eindhovenben (Fotó: Facebook/Dzsudzsák Balázs)
Óriási megtiszteltetés érte Dzsudzsák Balázst, a PSV korábbi szélsőjét, aki a Dinamo Moszkva játékosaként éppen az eindhoveni csapat elleni Európa-liga-mérkőzésre készül. A magyar válogatott labdarúgó lábát aranyba öntik a holland egyesületnél.

 

„Óriási megtiszteltetés ért: a PSV stadionjában levették a lábméretem, mert aranyba öntik és kiállítják a klub múzeumában. Köszönöm!” – írta Dzsudzsák Balázs a Facebook-oldalán.

Az eindhoveni együttest 2008 januárja és 2011 júniusa között erősítő futballista csütörtökön ismét a Philips Stadionban lép pályára, hiszen a Dinamo Moszkva színeiben úgymond tét nélküli tétmeccset játszik a PSV ellen. Az orosz együttes az első, míg a holland a második helyen végez Európa-liga-csoportjában, így a mai összecsapásnak – melyet Vad II István vezet – a továbbjutás szempontjából már nincs jelentősége.

Annak egyébként érdekes története van, hogy miként jutott el a magyar válogatott csapatkapitánya az összecsapás helyszínére. Miután a Dinamo vasárnap 5–0-s győzelemmel zárta a Premjer-liga idei utolsó fordulóját, Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző „kimenőt” adott a légiósoknak, cserébe azt kérte, hogy szerdán 13 órára mindenki legyen ott Eindhovenben. Dzsudzsák Balázs első útja hazavezetett, a második pedig – szerda reggel – Düsseldorfba, ahol csapattársa, Kevin Kuranyi várta a repülőtéren, ahonnan a támadó autójával utaztak tovább a célállomás felé. Hogy milyen érzésekkel készült a középpályás Hollandiába?

„Mintha hazamennék – felelte Dzsudzsák a Nemzeti Sport kérdésére. – Azért bevallom, valamelyest izgulok, mégiscsak ott lépek pályára, ahol számtalan élmény részese voltam. Az akkori csapatból már nem sokan viselik a PSV mezét, de ismerősökből, persze, így sem lesz hiány. Kíváncsi vagyok, hogy miként fogadnak a szurkolók, titkon bízom benne, hogy felcsendül a régi dalom... Fontos, hogy a közönség jól szórakozzon, ezért azt mondom, nyerjünk hat ötre, és akkor mindenki boldog lesz.”

A második számú európai kupasorozat E-csoportjának hatodik fordulójában rendezendő találkozó 19 órakor kezdődik.

EURÓPA-LIGA
Csoportkör, 6. forduló

E-csoport
19.00: PSV (holland)–Dinamo Moszkva (orosz)
19.00: Panathinaikosz (görög)–Estoril (portugál)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Dinamo Moszkva 5 5 0 0 8–3 +5 15
2. PSV 5 2 2 1 8–7 +1 8
3. Estoril Praia 5 1 1 3 6–7 –1 4
4. Panathinaikosz 5 0 1 4 5–10 –5 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik