Légiósok: Csóka megszerezte első gólját a Wimbledonban – videó

B. O. L.B. O. L.
Vágólapra másolva!
2020.12.13. 10:59
null
Csóka Dániel (jobbra) igyekszik meghálálni a bizalmat (Fotó: Getty Images)
Az angol harmadosztályú Wimbledonban alapemberré váló, szombaton kapuba találó Csóka Dániel rengeteget fejlődhet a brusztolós bajnokságban – játékára Gera Zoltán szövetségi edző is felfigyelt.

Elmúltak azok az idők, amikor Angliában tucatnyi magyar labdarúgó légióskodott. Míg a 2010–2011-es idényben tizenkét honfitársunk, a jelenlegiben csupán a másodosztályban futballozó Nagy Ádám, valamint a harmadosztályban foglalkoztatott Gyollai Dániel, illetve Csóka Dániel (a képen jobbra) szerepel az angol első négy osztály valamelyikében. Utóbbiról keveset tudni, pedig…

A 20 éves középhátvéd 2017 januárja óta játszik a szigetországban, s végigjárta az élvonalbeli Wolverhampton korosztályos csapatait. 2019-ben fél évet Dunaszerdahelyen töltött kölcsönben, majd idén nyáron úgy döntött, hogy két évre a Wimbledonhoz szerződik – szombaton pedig megszerezte első bajnoki gólját.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA (Csóka gólja 0:39-től)

„Egy fiatalnak kihívást jelent, hogy folyamatosan lehetőséghez jusson a felnőttek között, és megállja a helyét – mondta lapunknak Csóka Dániel. – A Wimbledonnál eltöltött háromnapos próbajáték során felmértem a helyzetet, láttam, nincs a csapatnak hozzám hasonlóan ballábas belső védője, valamint olyan háromvédős rendszert alkalmaz, mint a Wolves utánpótláscsapatai. Az idény elején egy kupamérkőzésen bizonyítottam az edzőnek, Glyn Hodgesnak, aki azóta többnyire a kezdőben számol velem. Jól érzem magam, sokat játszom, a társak hamar befogadtak, könnyen beilleszkedtem. A harmadosztályban kevésbé taktikus a játék, mindenki megy előre, nem jár annyit a labda, mint a Premier League-ben. Persze itt is vannak technikás, sokat passzoló csapatok, de nem ez a jellemző. Ebben a bajnokságban leginkább a fizikai adottságaimat, a fejelési készségemet fejleszthetem, s rengeteg párharcot vívhatok. Remek terep ez egy fiatal védő fejlődéséhez. Rendszeres játéklehetőséget kapok, igyekszem meghálálni a bizalmat.”

A fiatal középhátvéd úgy véli, szem előtt van az angol harmadosztályban, karriertervezés szempontjából pedig a Championship lehet a következő lépcsőfok. Noha magasabban jegyzett klubok egyelőre nem jelentkeztek érte, Magyarországról figyelemmel kísérik a pályáját.

„Gera Zoltán szövetségi edző számított volna rám az U21-es válogatott novemberi összetartásán, ám pozitív lett a koronavírustesztem – folytatta Csóka Dániel. – Célom, hogy ebben a korosztályos együttesben is bemutatkozhassak, minden tőlem telhetőt megteszek, hogy a hazai rendezésű Eb-n is bizalmat szavazzon nekem a stáb.”

ANGOL LEAGUE ONE
17. FORDULÓ

Charlton–Wimbledon 5–2
Wimbledon: Csóka Dániel a 45. percben gólt szerzett, a 84. percben lecserélték.

Az élcsoport: 1. Hull 34 pont (16 mérk.), 2. Lincoln 32 (16), 3. Ports­mouth 31 …14. Wimbledon 20 (16)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik