Légiósok: „Az olaszok? Kiabálnak, és katasztrófa, ahogy vezetnek”

Vágólapra másolva!
2016.09.24. 09:25
null
Sallai a Juventus ellen játszhat (Fotó: Imago)
Sallai Roland, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Palermo játékosa a Juventus elleni bajnokira készül. Ezen pályára léphet Paulo Dybala ellen, akihez Maurizio Zamparini, klubja elnöke hasonlította.

– Ha valaki fél évvel ezelőtt azt jósolja, hogy Sallai Roland szeptemberben a Juventus elleni bajnoki mérkőzésre készül, mit mond neki?
– Azt, hogy a labdarúgásban semmi sem lehetetlen – nyilatkozta Sallai a Nemzeti Sportnak. – Ezekért a pillanatokért dolgozik minden futballista, nagy élmény, hogy ekkora esély kapujába jutottam. Remélem, játszhatok is szombaton.

– Mit olvas ki Roberto De Zerbi edző szándékaiból?
– Beszélt velem a napokban, bízik bennem, biztatott, csináljam tovább a feladatomat.

– Kit tart a legtöbbre a torinói vetélytárs játékosai közül?
– Gonzalo Higuaínt. Hétről hétre bizonyítja, miért szerződtették a Napolitól, remek formában futballozik. Na meg persze Paulo Dybalát…

– …akinek fényes pályaívét jósolta önnek nemrég Zamparini, a Palermo klubelnöke.
Köszönöm az elnöknek, hogy így gondolja, nagy szó, hogy a klub korábbi csatárát helyezte elém példaként.

– Különös figura hírében áll az egyesület első embere, edzőváltási szokásait ismerve az ő véleménye nagyobb garancia, mint az éppen kispadon ülő emberé.
Ezzel itt mindenki tisztában van. Gyakran cserélődnek az edzők, ám az ő szava szent. Amúgy nagyon szimpatikus ember, nincs vele semmi bajom – de miért is lenne?

– Az öltözőbe is bejár?
Egyáltalán nem, egyszer sem jött még be. Edzésen is ritkán látni.

BALOGH IS REMÉNYKEDIK
„Bízom a játéklehetőségben, a Juventus ellen pályára lépni különleges alkalom – így Balogh Norbert. – Az Atalanta ellen játszottam néhány percet, az edző megdicsért utána. Örülök, hogy tudtam élni az eséllyel, mert már nagyon vártam, hogy újra bizonyíthassak. Az első fordulóban, a Sassuolo ellen kezdő voltam, az a meccs nem sikerült valami fényesen, és ez sajnos rányomta a bélyegét a folytatásra.”

– Hogyan jellemezné a szicíliai légkört?
Nyüzsög a város, az emberek kiabálva beszélnek egymással, és ahogy autót vezetnek, az valami katasztrófa. Igazi szicíliai forgatag van itt.

– És semmivel össze nem hasonlítható szurkolói kultúra.
– Na, igen… Erre nehéz is szavakat találni, amit itt tapasztalok, valami más. Az emberek lépten-nyomon megállítanak, fotót kérnek, ilyen élményeket kívánok minden játékosnak.

– Bernd Storck szövetségi kapitány válogatott bő keretet hirdetett a Svájc elleni világbajnoki selejtezőre. Nincs benne.
– Sajnálom, hogy nem lehetek ott a mérkőzésen. Célom, hogy az Elefántcsontpart elleni mérkőzés után újra bekerüljek a válogatottba. Tizenkilenc éves vagyok, előttem az élet…

SALLAI ROLAND A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN BŐVEBBEN IS BESZÉL PALERMÓI HELYZETÉRŐL, AZ ELNÖKRŐL, VALAMINT ARRÓL, HOGYAN ÁLL AZ OLASZ NYELVVEL, ÉS MIVEL ÜTIK EL AZ IDŐT BALOGH NORBERTTEL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik