Légiósok: a PSV-hez utazik a 16 éves magyar tehetség

Vágólapra másolva!
2014.01.23. 12:02
Több külföldi klub figyelmét is felkeltette a Rapid Wien utánpótláscsapatában szereplő 16 éves magyar U-válogatott védő, Szalai Attila, aki február első hetében a holland PSV-hez utazik tesztelésre – tudta meg a Nemzeti Sport Online.

„Szalai Attila nagyon tehetséges védő, édesapja, idősebb Szalai Attila kétszeres válogatott volt, szintén védőként játszott. A fiatalabbik Szalai szeretne édesapja nyomdokaiba lépni, már évek óta a Rapid Wien utánpótlásában pallérozódik, remekül beszél németül, itthon már több korosztályos válogatottban is szerepelt, és több nyugat-európai csapat is figyelemmel követi a teljesítményét. A holland PSV már ki is kérte őt a Rapidtól egy ismerkedésre, tesztjátékra, február első hetében utazik majd Eindhovenbe" – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak a játékost képviselő AFCK menedzseriroda részéről Kovács Bálint.

A Vasas Kubala Akadémiáról kikerülő, a 16. születésnapját három napja (január 20-án) ünneplő játékos iránt többek között az angol Stoke City is érdeklődött, de a PSV megelőzte az angolokat azzal, hogy már hivatalos meghívót is küldött a játékos osztrák klubjának. Szalai ősszel hét meccsen játszott az U16-os bajnokságban a Rapid színeiben, és egy gólt szerzett.

Az idősebb Szalai Attila a Vác, az MTK és a Csepel játékosa volt az 1980-as és az 1990-es években, az MTK és a Vác bajnokcsapatában is futballozott (az 1986–1987-es, illetve az 1993–1994-es szezonban). 1987-ben kétszer szerepelt a válogatottban, Lengyelország és az NDK ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik