Légiósok: A Juve a kedvencem, Del Piero a példaképem - Németh K.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.07. 10:59
null
Németh Krisztián példaképe Alessandro Del Piero, míg kedvenc csapata a Juventus (Fotó: sportingkc.com)
Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) a New York Red Bulls elleni szezonnyitóra készülő Sporting Kansas City hivatalos Facebook-oldalán Németh Krisztián válaszolt a szurkolók kérdéseire. A 26 éves csatár elárulta, ki a példaképe és melyik a kedvenc csapata, valamint kijelentette, szeretne visszakerülni a magyar válogatottba.

 

„Nem régóta élek Kansas Cityben, eddigi tapasztalataim alapján szép, csendes helynek ítélem meg. A legfontosabb, hogy teljes mértékben a futballra tudok összpontosítani. Remélem, a teljesítményemmel rászolgálok, hogy ismét meghívót kapjak a válogatottba” – mondta Németh, aki pihenéssel és zenehallgatással szokott készülni a meccsekre.

„A Sporting Kansas Cityé az egyik legjobb edzői stáb, amellyel valaha dolgoztam. Nagyon magasan van a léc, de az edzésmódszerek hasonlóak, mint korábbi állomáshelyeimen” – folytatta a magyar csatár.

Németh nem tartja magát öncélú játékosnak, ha csapattársa kedvezőbb helyzetben van, még a kapussal szemben állva is lepasszolja neki a labdát. Az U20-as vb-bronzérmes támadó elárulta, a legnehezebb az amerikai életben, hogy távol van a családjától és a barátaitól.

„Alessandro Del Piero a példaképem, gyerekkoromban imádtam nézni a játékát. A kedvenc csapatom a Juventus, de élőben még nem láttam egyetlen meccsét sem. Remélem, egy nap sor kerül erre” – bizakodott Németh, aki az SKC U18-as gárdáját erősítő Sallói Dánielről is szót ejtett.

„Remek munkát végez és sok gólt szerez. Ha továbbra is keményen edz, fényes jövő előtt áll, mert nagyon jó szakemberekkel dolgozhat együtt az akadémián” – zárta mondandóját a Liverpool és az Olympiakosz korábbi csatára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik