Légiósok: a DC United megszerezte Stiebert – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.09. 18:24
null
Már csak néhány hivatalos papírra van szükség Stieber Zoltán klubváltásához (Fotó: dcunited.com)
Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő DC United a hivatalos honlapján bejelentette, hogy megszerezte a Kaiserslauterntől Stieber Zoltánt.

 

Stieber Zoltán néhány napja már a DC Uniteddel edz, hétfőn erről fotót is közölt a Washington Post egyik újságírója. Azóta megszületett az egyezség, így a washingtoni klub bejelenthette, hogy megszerezte a 28 éves magyar játékost a Kaiserslauterntől.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy egy magas szintet képviselő, a pályafutása csúcsán lévő, német élvonalbeli tapasztalattal bíró magyar válogatott játékost sikerült megszereznünk – idézi a DC United honlapja Dave Kaspert, a klub általános igazgatóját. – Zoltán technikailag képzett játékos, aki támadásban több poszton használható, kiváló a labdatartásban, sok helyzetet alakít ki, és kilencven percen át képes kivenni a részét a védekezésből és a támadásból egyaránt.”

A felek tehát megegyeztek egymással, Stieber klubváltásának véglegesítéséhez már csak az úgynevezett nemzetközi átigazolási tanúsítványra és a P1 vízumra van szükség.

Korábbi sajtóhírek arról szóltak, hogy Stieber új klubja legjobban fizetett játékosa lesz. Részletek itt! Nikolics Nemanja (Chicago Fire) és Sallói Dániel (Sporting Kansas City) mellett ő lesz a harmadik magyar légiós az MLS-ben.

Az 1995-ben alapított washingtoni együttes a bajnokságot négyszer, a kupát háromszor nyerte meg, jelenleg viszont sereghajtó az MLS 11 csapatos Keleti főcsoportjában.

„A mai egy nagyon különleges nap a karrieremben: leszerződtem az amerikai ligában szereplő DC Uniteddel – írta hivatalos Facebook-oldalán Stieber. – Büszke vagyok, emellett szerencsésnek érzem magam, hogy a csapatukat segíthetem, a jövőben Velük küzdhetek a kitűzött célok elérésében. Remélhetőleg sok örömteli pillanatot szerzünk majd a szurkolóknak!

Nagyon örülök ennek a lépésnek a karrieremben, ugyanakkor nagyon hálás vagyok az Európában, különösen a Németországban eltöltött évekért, ami az idők során a második otthonommá vált.

Itt az idő, hogy búcsút intsek Európának és Hello DC, izgatottan várom, hogy megismerjelek!

Hajrá DC United!”

 


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik