Legia: Arsenal-játékosok és alkoholista a listán – Nikolics a 4.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.21. 15:28
null
Nikolics Nemanja előkelő helyen áll a Legia eladásainak listáján
Ha igazak a hírek, hogy a Chicago Fire hárommillió eurót fizetett a Legia Warszawának Nikolics Nemanjáért, a lengyel klub történelme negyedik legnagyobb bevételét könyvelhette el játékoseladásból.

 

10. Ariel Borysiuk (1. FC Kaiserslautern) – 2 millió euró

Kalandos utat járt be a 25 éves középhátvéd, akit a Legia már kétszer is értékesített külföldre. Először 2012-ben, amikor kétmillió eurót kapott érte a Kaiserslauterntől, majd miután megjárta Oroszországot is, először kölcsönbe, majd végleg visszatért Lengyelországba. Ezúttal azonban a Lechia Gdanskhoz ment, ahonnan az év elején újra a Legiához került. A varsói klub a nyáron másodszor is értékesítette, a Queens Park Rangersnek adta el, ám ez alkalommal „csak” 1.8 millió euróért.

9. Artur Jedrzejczyk (FK Krasznodar) – 2.2 millió euró

A Legia többször is kölcsönadta a 29 éves jobbhátvédet, ám 2013-ban értékesítette is, 2.2 millió eurót kapott Jedrzejczykért az orosz FK Krasznodartól. Idén tavasszal azonban ő is a varsóiaknál futballozott, kölcsönben hazatért egy fél szezonra, és nagy szerepet játszott a csapat bajnoki címében.

8. Krystian Bielik (Arsenal) – 2.25 millió euró

Lassan két éve igazolt el az Arsenalhoz a 18 éves középhátvéd, aki most a londoniak U23-as együttesének csapatkapitánya. Valószínűleg hallunk még róla…

7. Rafal Wolski (Fiorentina) – 2.7 millió euró

A 24 éves középpályás négy évvel ezelőtt igazolt át a Fiorentinához, nagy reményekkel szerződött Olaszországba, de aztán csalódást keltően szerepelt, egy belga kitérő után a nyáron végleg visszatért Lengyelországba, a Lechia Gdansk futballistája.

6. Dominik Furman (Toulouse) – 2.75 millió euró

Egy újabb sikertelen történet. A 24 éves szűrő Franciaországban próbálkozott, a Toulouse-hoz írt alá három évvel ezelőtt, de nem tudott megragadni, folyamatosan kölcsönadja őt a korábbi fradista, Somália klubja, most épp a Wisla Plocknál futballozik.

5. Dawid Janczyk (CSZKA Moszkva) – 2.9 millió euró

A legszomorúbb történet a listán. Az összeállítást a sport.se.pl lengyel oldal tette össze, amely 2.9 millió euróról ír, a transfermarkt.de szerint azonban 4.2 millió euróért távozott az orosz CSZKA Moszkvához, a lényegen és a sztorin azonban nem változtat: Janczyk pályafutása megrekedt, mivel nem tudott megküzdeni alkoholproblémáival. Szerződése lejártáig folyamatosan kölcsönadták, most a másodosztályú Sandecja Nowi Sacz játékosa, de továbbra sem tudta leküzdeni szenvedélyét.

4. Nikolics Nemanja (Chicago Fire) – 3 millió euró

Az első a listán, aki nem a Legiánál lett felnőttjátékos, ám fizetnie érte sem kellett a klubnak, ingyen érkezett a Videotontól. Első szezonjában gólkirály lett (most is az élen áll a listán), találatainak (is) köszönhetően Bajnokok Ligája-csoportkörös lett a csapat, most pedig Amerikába tette át a székhelyét. Jó üzlet volt.

3. Maciej Rybus (Tyerek Groznij) – 3.2 millió euró

A 27 éves balszélső is a Legiánál futott be, négy és fél évet húzott le Varsóban, mielőtt 3.2 millió euróért Oroszországba, a Tyerek Groznijhoz szerződött. Újabb négy és fél év után továbblépett, ma az Olympique Lyon játékosa.

2. Ondrej Duda (Hertha BSC) – 4.2 millió euró

Az eddigiek között (Nikolicsot kivéve) kevés ismerős nevet találhattunk, most itt van egy, Dárdai Pál játékosa. Érte már fizetnie kellett a Legiának, Kassáról került 300 ezer euróért Varsóba. Két és fél év elteltével a Bundesligáig jutott, a Herthában futballozik, pontosabban csak januártól, sérülése miatt Dárdai egyelőre nem sokszor számolhatott vele.

1. Lukasz Fabianski (Arsenal) – 4.35 millió euró

A legnagyobb üzletet a 31 éves kapussal kötötte a Legia, 2005 telén csupán 75 ezer eurót fizetett érte a Lech Poznannak, két és fél évvel később már 4.35 millió euróért értékesítette. Hét évet húzott le a londoniaknál, de nem tudta állandósítani a helyét, így szerződése lejártával a Swansea-hoz igazolt át, azóta is ott véd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik