Koman Vladimir: Nehezen indultam be

Vágólapra másolva!
2010.09.13. 14:19
null
Koman Vladimir (balra) zavarja az első torinói gólt szerző Claudio Marchisiót (Juventus) (Fotó: Reuters)
Torinóban a Juventus vendégeként szerzett értékes egy pontot a Sampdoria labdarúgócsapata az olasz élvonalbeli bajnokság (Serie A) második fordulójában. A vendégeknél kezdőként kapott lehetőséget a magyar válogatott légiós, Koman Vladimir, aki az 58. percig volt a pályán, amolyan irányítóként a Pozzi, Cassano kettős mögött.

„Értékes pontot szereztünk, még úgy is, hogy a Juventusnak volt némi szerencséje, bár tegyük hozzá, mindkét csapatnak megvoltak a helyzetei, és nyerhetett volna – értékelt lapunk kérésére Koman Vladimir. – Harmadik góljukról azt gondoljuk, talán les volt, de még nem néztük vissza. Az első félidőben megfelelően védekeztünk, a fordulás után talán jobban odafigyelhettünk volna, mert kissé könnyen szaladtak át a középpályánkon."

Koman Vladimir a vendégek góljait szerző Antonio Cassano és Nicola Pozzi mögött játszott, végül 58 percet töltött a pályán, de elismerte, az elején nehezen pörgött fel: „Annyira nem vagyok elégedett, nehezen indultam be, aztán nagyjából húsz perc után átestem a holtponton, talán a lecserélésemkor éreztem magam a legjobban. Persze nincs ezzel gond, a helyemre beálló Pedro Obiang is jó volt, neki ez volt az első mérkőzése."

Minden bizonnyal az sem segített, hogy a 21 éves labdarúgó a fordulás után keményen ütközött Paolo De Cegliével, majd a földön maradt, de szerencsére folytatni tudta a játékot:

„A válogatottban szerzett kisebb sérülésem helyén talált el a csípőcsontomnál, utána is fájt, de kezeltük. Összeszorítom a fogam, és nem hagyom, hogy hátráltasson. Amúgy sincs megállás, mostantól a PSV elleni csütörtöki Európa-liga-mérkőzésre készülünk."

Komant az 58. percben cserélték le, akkor a torinóiak 2–1-re vezettek. A magyar középpályás az első vendéggólnál a hazai védőket megzavarva lépte át Cassano beadása után a labdát, így teremtve lehetőséget a kapura lövéshez Pozzinak, aki élt is vele.

A döntetlen és pontszerzés után Érthetően elégedetten nyilatkozott Domenico Di Carlo, a Sampdoria vezetőedzője, aki a magyar légióst, Koman Vladimirt még név szerint is kiemelte.

„Jól játszottunk, gyakran egyérintős passzokkal adtuk tovább a labdát. Nagyon elégedett vagyok a fiatal játékosaink, Nicola Pozzi, Pedro Obiang és Koman Vladimir teljesítményével" – mondta Di Carlo.

A szakember a fiatalok mellett természetesen kiemelte Antonio Cassanót és Angelo Palombót is, akiknek ugyancsak döntő érdemeik voltak az egy pont megszerzésében, előbbi a 64. percben talált be a Juve kapujába.

„Négy-négy-kettes felállásban kezdtünk, de képesek vagyunk a taktikai felállásunkon a mérkőzés közben többször is váltani" – említette a szakember a szezon eleji sikerek egyik fontos momentumát.

Di Carlo szerint a modern futball egyik jellegzetessége, hogy még a legerősebb kerettel bíró kluboknak is gondjaik adódhatnak, ha soron következő fellépésükre nem készülnek kemény munkával.

„Folyamatosan tanulunk, hogy nagy klubbá váljunk, ami szükséges ahhoz, hogy mindhárom sorozatban versenyképesek legyünk."

A Sampdoria két fordulót követően még veretlen, négy pontjával a tabella harmadik helyén áll.

 A TALÁLKOZÓ GÓLJAI

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik