Fulham: Magathnak elsősorban tanítóként kell Király Gábor

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.03. 11:04
Felix Magath, az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) az utolsó előtti helyen álló Fulham menedzsere a klub honlapjának arról beszélt: elsősorban a rutinja és az ára miatt esett a választása Király Gáborra, amikor a közelmúltban kapust keresett.

„Egy nagyon jó kapus sok-sok pénzbe kerül – fogalmazott Felix Magath a minap –, és mi nem veszünk rendkívül drága kapust. Már csak azért is gondoltam meg magam ezt illetően, mert az edzéseken mindkét fiatal kapusunk igen jól teljesít. Ambiciózusak, nagy munkabírásúak.”Felix Magath a minap –, és mi nem veszünk rendkívül drága kapust. Már csak azért is gondoltam meg magam ezt illetően, mert az edzéseken mindkét fiatal kapusunk igen jól teljesít. Ambiciózusak, nagy munkabírásúak.”

A londoniak menedzsere nem titkolta, hogy főként az évek során felhalmozott tapasztalata miatt esett a választása az 1860 Münchennél furcsa helyzetbe kerülő Király Gáborra.

„Szóval olyan idősebb kapust kerestem, aki a pályafutása vége felé jár, és alkalmas rá, hogy tanítsa fiatal kapuvédőinket, segítse fejlődésüket. Ezért vettünk meg egy harmincnyolc éveset. De persze ha elég jó és megfelelő állapotban van, miért ne védhetne? Immár hárman versengenek a kapusposztért, közülük az véd, aki éppen a legjobb.”

Angliában úgy őrzi az emlékezet a hosszúnadrágban védő Király Gábort, mint a „pizsamás kapust”, naná, hogy ezt is szóba hozták Magathnak.

„Igen, persze hogy emlékszem a hosszúnadrágjára, de miért ne védhetne abban? Ameddig nem kap gólt, tőlem azt visel, amit akar.”

Az első négy (elveszített) bajnokin Jesse Joronen védett a Fulhamben, majd a Brentford ellen megnyert Ligakupa-mérkőzésen és a Cardiff elleni bajnokin (1–1) már Marcus Bettinelli. Király egyelőre a kispadig jutott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik