Dárdai kezdőként, 80 ezer néző előtt búcsúzik el a Herthától

Vágólapra másolva!
2011.05.11. 11:43
null
Dárdai számára következik az utolsó meghajlás a Hertha-tábor előtt (Fotó: Imago)
Dárdai Pál a kezdőcsapat tagja lesz vasárnap, a Hertha BSC–Augsburg német másodosztályú bajnokin, így 80 ezer néző előtt búcsúzhat el a berlini közönségtől utolsó profi mérkőzésén – a Hertha rekordereként.

A két biztos feljutónak számító csapat (a Hertha már bajnok, míg az Augsburg csak matematikailag nem biztos második, de elképzelhetetlen, hogy lemarad a feljutásról) összecsapása és az ünneplés telt házat vonz az Olimpiai Stadionba,

„Pálnak az Augsburg elleni találkozó lesz a búcsúmérkőzése, ez magától értetődő. Mindenképpen a kezdőcsapatba állítom. Óriási, amit tett a klubért pályafutása során, megérdemli, hogy 80 ezer néző előtt búcsúzzon el a szurkolóktól" – mondta a Hertha vezetőedzője, Markus Babbel a Bildnek.

A 35 éves magyar középpályás – aki egészségi problémái és közelgő visszavonulása miatt a 2010–2011-es idényben már csak a Hertha második csapatában játszott nyolc mérkőzést – 286 Bundesliga-találkozójával klubrekorder, összesen 372-szer húzta magára az első csapat mezét.

A jövőben is a berlini csapat stábjában marad, mint a klub egyik legmegbecsültebb tagja: az utánpótlás-csapatoknál kap munkát, illetve a második együttest segíti. Dárdai 14 berlini év után köszön el a Hertha híveitől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik