DAC: a koronavírusos Schäfer András nélkül kell kijönni a gödörből

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2020.12.11. 18:37
null
Kalmár Zsolt nehéz meccsre számít Rózsahegyen, de reméli, tartalékos kerettel is kimásznak a gödörből (Fotó: Lelkes Ernő)
Az elmúlt hét rosszul sült el a Dunaszerdahely számára. Kétszer vereséget szenvedett a Storck-társaság, és a Fortuna Ligában a Slovan hárompontos előnyre tett szert vele szemben. A klubnál ráadásul ketten is pozitív koronavírustesztet produkáltak, köztük a négyszeres magyar válogatott Schäfer András.

 

Már csütörtökön elindult Rózsahegyre a DAC, amely a szlovák élvonal következő fordulójában az MFK Ruzomberok vendége lesz. A dunaszerdahelyi csapat autóbuszából több játékos is hiányzott. Schäfer Andrásnak és Matus Malynak pozitív lett a koronavírustesztje, és karanténban vannak. Davis sérült, Blackman eltiltás miatt fog hiányozni, Vida Máté és Sidney Friede pedig hosszabb ideje lábadozik.

„Jobbulást kívánok a srácoknak” – mondta a Nemzeti Sportnak a csapatkapitány, Kalmár Zsolt, aki ezt követően a hátuk mögött hagyott mérkőzésekről beszélt.

„Kielemeztük, kidumáltuk a meccseket. Főleg az otthoni, Zlaté Moravce ellenit. Az edzői stáb rámutatott három egyéni hibára, melyeket a bekapott gólok előtt követtünk el. Főleg az első félidőben voltak jó periódusaink, de hiányoztak a gólok. Ha nem rúgunk minimum eggyel többet, mint az ellenfél, akkor nem győzhetünk. Jelenleg viszont tíz helyzet kell nekünk egy gólhoz” – tette hozzá Kalmár.

A csapat az egyik Rózsahegy melletti településen töltötte az éjszakát.

„Sajnos, elvesztettük az utolsó két meccset. Minden idényben vannak gyengébb szakaszok, nem eshetünk szét. Egész héten tettük adolgunkat, hogy minél gyorsabban ki tudjunk kecmeregni ebből akisebbfajta gödörből” – folytatta amagyar játékos, aki ott volt a legutóbbi, azaz a 16. forduló álomcsapatában. Az ősszel már nyolcadszor került be alegjobbak válogatottjába. Ez aszám alegmagasabb aFortuna Liga összes játékosa közül.

Kalmár hozzátette, aRózsahegy az egyik legkellemetlenebb ellenfele aDAC-nak. Olyan acsapat játékstílusa, amely legkevésbé fekszik asárga-kékeknek. Főleg hazai pályán nagyon erős az észak-szlovákiai csapat.

„Úgy érzem, már tudjuk hogyan kell eredményesen játszani aRózsahegy ellen, hisz sikeresek voltunk ellenük az elmúlt két meccsen. Figyelembe kell vennünk azt is, milyen lesz apálya állapota. Nem eshetünk még egyszer olyan hibába, mint tíz nappal ezelőtt a Sered ellen Aranyosmaróton. Akővé fagyott talajon is próbáltuk játszani amegszokott játékunkat... Meglátjuk, mi vár ránk aCebrat-hegység alatt. Csak egy dolog lebeg aszemünk alatt: megszerezni ahárom pontot” – mondta a Nemzeti Sportnak Kalmár Zsolt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik