DAC: nincs gödörben a csapat Veszelinov szerint

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.08.28. 12:56
null
Nagy küzdelemben vesztett a DAC szombaton (Fotó: Lelkes Ernő)
Újabb csalódás érte a dunaszerdahelyi szurkolókat, hiszen szombaton egymás után másodszor szenvedett vereséget csapatuk – ráadásul ezúttal úgy kapott ki hazai pályán 2–1-re a Trencséntől, hogy a szünetben még vezetett. A DAC újabb kisiklása azt is jelenti, hogy a csapat lecsúszott a dobogóról, így aztán duplán érthető, hogy a mérkőzést követően Adrián Gula, a hazaiak vezetőedzője miért beszélt hangsúlyozottan a játékosok hozzáállásáról.

„Ezért a klubért másként kell harcolni” – jelentette ki Adrián Gula, a dunaszerdahelyiek vezetőedzője. Míg az első öt fordulóban veretlen maradt a csapat, csak két gól kapott, addig a legutóbbi két összecsapáson pontot sem szerezett, és ötször kapitulált. Sokat elárul a szombati, Trencsén elleni meccs két statisztikai mutatója: a hazaiak szempontjából a lövések száma 10–16, a győztes párharcoké 77–86.

„Az első félidő még megfelelő volt. Megszereztük a vezetést, jól játszottunk. A gólon kívül volt még ziccerünk, igaz, a másik oldalon Demitra is betalálhatott volna. A szünetben kényszerű cserét kellett végrehajtanunk, Kácer nem tudta folytatni a játékot, és az a második félidőben megmutatkozott a középpályán. A vendégek megfordították az állást, nem vagyok elégedett azzal, ahogy reagáltunk a kedvezőtlen eredményre. A cserék sem tudtak segíteni, görcsösen játszottunk, mintha elvesztettük volna a fejünket, a csapat nem tartotta be az utasításokat. Ez az, ami nyugtalanít. Megtörténhet, hogy kiesik valaki a kupából, ami nyomot hagy a csapaton. Én azonban azt várom el az együttestől, hogy azzal a lelkesedéssel játsszon, mint a szezon elején. Üzenem a játékosaimnak, hogy ezért a mezért maximális odaadással és lelkesedéssel kell harcolni. Ezt ma hiányoltam. Ki kell értékelnünk, hogy a minőséggel volt-e a gond vagy a motivációval” – értékelte a mérkőzés után Gula.

„Nem érzem, hogy gödörbe került volna a csapat. Sajnos, ma nem jött ki a lépés. Próbálkoztunk, de nem ment. Fent kell, hogy legyen a fejünk és keményen kell továbbra is dolgoznunk. Nem felejthettünk el futballozni” – mondta Veszelinov Dániel, a DAC kapusa.

Kalmár Zsolt az utolsó bő fél órára került a pályára. A vesztes találkozó után sokáig magába roskadva ült a pálya szélén a kispadon.

„Nehéz bármit is mondani. Kezünkben volt a találkozó. Vezettünk, majd öt-tíz percre kihagyott fejben a csapat, és az ellenfél kétszer betalált. Próbáltunk visszajönni, próbáltuk magunkat felpörgetni, de nem sikerült” – fogalmazott a magyar válogatott középpályás.

FORTUNA LIGA
7. FORDULÓ
DAC 1904–Trencín 1–2(Ramadan 27., ill. Bainovics 65., 68.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik