Benfica U23: Csoboth-gólpassz és két kiharcolt 11-es

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.24. 12:41
A Benfica U23-as csapata a 18 éves, korosztályos magyar válogatott Csoboth Kevin hathatós közreműködésével győzött tegnap 3–2-re az U23-as portugál bajnokság rájátszásában, az addig listavezető Rio Ave vendégeként.

Csoboth Kevin kezdőként lépett pályára a Benfica U23-as csapatában, a bal szélen játszott, és már az első percben büntetőt harcolt ki a Rio Ave elleni, idegenbeli bajnokin, miután nem sokkal a középkezdést követően lecsapott egy előrevágott labdára, és az alapvonal közelében buktatták. A megítélt tizenegyest Diogo Pinto gólra is váltotta, majd a 9. percben Csoboth bal oldali beadása után Vinícius Ferreira fejelte a labdát a kapuba.

A folytatásban Csoboth kiharcolt még egy tizenegyest, de azt kihagyták a lisszaboniak, akik végül 3–2-re győztek, ezzel az 5. helyen állnak az U23-as bajnokság felsőházi rájátszásban.

Csoboth a Benficában ebben az idényben három különböző csapatban is játszott. A saját korosztályában, az U19-ben hat meccsen két gólt szerzett, négy gólpasszt adott, az U23-ban a keddi volt a harmadik meccse, mind a háromszor kezdőként számítottak rá, de gólt itt még nem szerzett, viszont gólpassza már van. Egy alkalommal csereként pályára lépett a felnőtt, portugál másodosztályú Benfica B-ben.

A zerozero.pt statisztikái szerint a magyar szélső mindent egybevetve 12 tétmeccsen lépett pályára a három csapatban (a felkészülési találkozókat nem számolva), és két gólt szerzett. Csoboth az ősszel néhány hétig sérülés miatt nem játszott, tavasszal pedig azért hagyott ki több mérkőzést, mert az U19-as válogatottal a horvátországi Eb-elitkörben szerepelt (egyszer volt kezdő, kétszer a hajrára cserélt be Németh Antal szövetségi edző).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik