Belgium: Köteles Lászlóval nem újít szerződést a Genk - sajtóértesülés

Vágólapra másolva!
2010.04.02. 16:01
A belga labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Racing Genk nem újítja meg magyar kapusa, Köteles László kölcsönszerződését, aki a több belga hírportált is bejáró pénteki információ szerint az idény végén hazatér.

A genkiek mindenképpen szeretnének új kapuvédőt igazolni, és kiszemeltjük Glenn Verbauwhede, aki az FC Bruges kölcsönjátékosaként figyelemre méltó idényt fut a belga felsőházi rájátszás hat csapata közé bejutó Kortrijk hálója előtt.

Szerződtetését a 24 éves belga kapus tehetségén túl az teszi indokolttá – érvel például a footgoal.net –, hogy a poszton jelenleg alkalmazott Davino Verhulst képességei behatároltak, Thibault Courtois és Koen Casteels nagyon fiatal, Köteles kontraktusát pedig nem hosszabbítják meg.

A magyar futballista menedzsere, Filipovics Vladan cáfolta a belga sajtóhírt.

„A napokban egyeztettem a belga vezetőkkel, akik arról tájékoztattak, hogy még semmilyen döntés sem született Köteles ügyében. Úgy vélem, csak a bajnokság befejeztével dől majd el a sorsa. A Genknek opciós joga van a kapus játékjogára, vagyis meghatározott összeg ellenében végleg megvásárolhatja a DVTK-tól, amely klubhoz egyébként még szerződés köti" – mondta a játékosügynök.

A Kötelesen kívül további két magyar játékost (Tóth Balázs, Tőzsér Dániel) foglalkoztató Genk az idén nem játszhat éremért Belgiumban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik