Basel: Szalai Ádám titánlemezzel a fejében fejelt gólt

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2022.02.22. 10:28
null
Szalai Ádám gólt fejelt a debütáló meccsén (Fotó: Twitter/FC Basel)
A nemrégiben a svájci első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Baselhez szerződő, s ott a debütáló mérkőzésén gólt szerző Szalai Ádám a 20min.ch-nak nyilatkozott a Lausanne ellen 3–0-ra megnyert mérkőzést követően.

A magyar válogatott csapatkapitányát a múlt hét elején szerződtette az FC Basel, miután saját kérésére szerződést bontott előző klubjával, a Bundesligában szereplő Mainzcal. A 34 éves csatár azonnal edzésbe állt a svájci együttesnél, és a Lausanne elleni szombat esti találkozóra már be is nevezték.

Szalai a szünetben állt be, amikor még 0–0 volt az eredmény. Az FC Basel a második félidő elején hamar megszerezte a vezetést Michael Lang találatával, majd nem sokkal később büntetőhöz jutott, ám azt Fabian Frei kihagyta. A 65. percben aztán Szalai Ádámmegduplázta a hazai gárda előnyét: Valentin Stocker lágy beadása után öt méterről fejelt a Lausanne kapujába.

Szalairól a 3–0-ra megnyert mérkőzést követően a svájci 20min.ch közölt cikket, amely kifejtette, a magyar játékos úgy szerzett gólt a bemutatkozó mérkőzésén, hogy az elmúlt két és fél Bundesliga-idényben csak háromszor talált be.

Szalai így fogalmazott a portálnak: „Nem az a típusú játékos vagyok, aki kicselez négy ellenfelet, felpörgeti a labdát, és ollózva gólt lő.”

A svájciak úgy gondolják, a szombat esti meccsen egyértelművé vált, a piros-kékek vezetői jó üzletet kötöttek a rutinos csatár szerződtetésével.

Mint beszámoltunk róla, Szalai Ádámot december 21-én megoperálták a heidelbergi egyetemi kórház idegsebészetén. A beavatkozásra azért volt szükség, mert decemberben Darmstadttól nem messze autóval letért az útról és a szalagkorlátnak csapódott – olyan sérülést szenvedett, amely hosszú távon káros lehetett volna az egészségére.

„Már a baleset előtt tudtuk, hogy valami nincs rendben. A szerencsétlenséget követően további vizsgálatokat végeztünk, és a műtét mellett döntöttünk” – fogalmazott Szalai.

A játékos fejébe titánlemez került, a karácsonyi időszakot a kórházban töltötte. A Mainz színeiben még fejvédőben játszott, amely azóta lekerült róla. A lemezt viszont azóta sem vettek ki. A 20min.ch a címében így fogalmaz: „Az FCB hőse, Szalai Ádám titánlemezzel a fejében játszik”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik