A Juve a Samp elleni meccsen is figyelte Dzsudzsákot

Vágólapra másolva!
2010.12.05. 09:19
null
Dzsudzsák (jobbra) a Sampdoria ellen bizonyíthatott a Juventus megfigyelőinek (Fotó: Szabó Miklós)
A Juventus érdeklődése egyre élénkebb – az olasz klub képviselői a hét közepén a Sampdoria elleni (1–2) Európa-liga-meccsen is megfigyelték Dzsudzsák Balázst. Lehet, hogy szombat este is ott ültek a lelátón a PSV–Heracles holland bajnokin (5–2), amelyen a magyar támadó egy gólt és két gólpasszt jegyzett.

Apró, de annál többet sejtető jel: mint korábban megírtuk, a Juventus felfigyelt egy magyar futballistára, és a klub képviselői szerda este már ott ültek a genovai stadion lelátóján. A PSV a Sampdoria elleni 2–1-es győzelmével biztosította be a továbbjutást az Európa-liga egyenes kiesési szakaszába – a torinói együttes megfigyelői pedig nem a jó meccs reményében, hanem Dzsudzsák Balázs kedvéért autóztak száztíz kilométert a szomszédos észak-olaszországi városba.

Immár ugyanis tény: a Juventus érdeklődik Dzsudzsák Balázs iránt! A huszonhárom éves légiós egyik menedzsere is ott volt szerdán Genovában, s most már Vörösbaranyi József sem tagadta az olasz sztárklub kíváncsiskodását. A Dzsudzsák Balázs ügyeit intéző ügynök péntek délután érkezett haza Olaszországból.

„Valóban ott voltak Genovában a Juventus képviselői, meg még tucatnyi más egyesület megfigyelői – mondta Vörösbaranyi József. – Egy-egy ilyen mérkőzés mindig remek alkalom a különböző menedzsereknek, és a klubok játékosszerzőinek, ám tény: a Juventus tényleg figyeli Balázst."

A holland lapok tizenegymillió eurós vételárat emlegetnek, ám tegyük tisztába: a klub és a játékos által kötött szerződésben feketén-fehéren ott szerepel, hogy annak a klubnak, amelyik szeretné kivásárolni a légióst, tizenkétmilliót kell letennie a PSV asztalára.

„Ha valaki kifizeti ezt a tizenkétmilliót, és Balázs is szeretne átigazolni, akkor a PSV-vezetőknek kötelességük elengedni – magyarázta a játékos menedzsere. – Ettől függetlenül persze lehet próbálkozni, különböző ajánlatokkal bombázni az eindhovenieket, ki tudja, lehet, hogy végül tizenegymillió euróért is elengedik. Előkészítettük, hogy mostanra Balázsról a világ tizenöt legjobb klubja tud, az ő dolga pedig az, hogy hétről hétre a legjobb teljesítményt nyújtsa."

Mindenesetre a téli klubváltásnak Vörösbaranyi József szerint nincs túl nagy realitása, főleg, hogy Ibrahim Afellay szinte biztosan távozik.

„Már csak azért sem, mert az Eindhovennek ugyebár a legfőbb célja megnyerni a bajnokságot, s ebben számít Dzsudzsák Balázsra is. Ibrahim Afellayt már úgy néz ki, elvesztette a klub, Balázs távozása szerintem túl nagy érvágás lenne a PSV-nek."

HA AZ EINDHOVENI KLUB ÉS DZSUDZSÁK BALÁZS VÉLEMÉNYÉRE IS KÍVÁNCSI AZ ÜGGYEL KAPCSOLATBAN, KERESSE A VASÁRNAPI NEMZETI SPORTOT! 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik