Vasas: Óriási megtiszteltetés itt vezetőedzőnek lenni – Bene Ferenc

Vágólapra másolva!
2019.12.29. 08:55
null
Bene Ferencet ösztönzi a feladat, hogy sikeres legyen az élvonalra vágyó Vasassal (Fotó: Dömötör Csaba)
Várja a felkészülés pénteki kezdetét a labdarúgó NB II-ben szereplő Vasas új vezetőedzője, Bene Ferenc, aki vallja: hosszú távon mindenki azt kapja, amit megérdemel.

 

A nyolcadik helyről várja a Merkantil Bank Liga februári folytatását a Vasas FC, így igazából nem jelentett meglepetést, hogy még karácsony előtt jelentős változásokat jelentettek be a klub elöljárói. Első lépésként eldőlt, hogy Jámbor János többségi tulajdonrészét Nagy György vállalkozó, valamint Nagy Miklós, a Vasas Kubala Akadémia tulajdonosa és ügyvezető igazgatója vásárolja meg – Nagy Miklóst felkérték a Vasas FC klubigazgatójának, vagyis egy kézbe került a felnőtt- és utánpótlás-labdarúgás irányítása. December 23-án a Vasas FC közös megegyezéssel szerződést bontott Szanyó Károly vezetőedzővel, Ferenczi István pályaedzővel és Szűcs Lajos kapusedzővel, a szakmai munka irányítása pedig a másfél éves szerződést aláíró Bene Ferenc kezébe került.

„Nem semleges a szívemnek a Vasas: annak idején öt évig voltam az angyalföldiek játékosa, a serdülőcsapattól egészen az NB I-es keretig jutottam – árulta el Bene Ferenc. Óriási megtiszteltetés itt vezetőedzőnek lenni, a legnagyobb alázattal próbálok dolgozni. A klub filozófiája, hogy minél több saját nevelésű fiatalt építsünk be, mellette olyan utánpótlás-válogatott labdarúgókat akarunk megnyerni a Vasasnak, akik már bizonyítottak, de szükség van azokra az idősebb játékosokra is, akiktől rengeteget tanulhatnak a fiatalok. Fontosak a tradíciók, hogy újra NB I-es legyen a klub, ugyanakkor a számok nem hazudnak. A bajnokságnak már több mint a fele lement, a Vasas nyolcadik, tizenegy pontra van a feljutó helytől. Olyan nyilatkozatokat nem szabad tenni, amelyekkel becsapjuk a szurkolókat, és bár négy héttel a felkészülés kezdete után már bajnoki következik, szeretnénk olyan játékot felépíteni, amely eredményes. A labda igazságot tesz, hosszú távon azt kapod, amit megérdemelsz.”

Bene Ferenc az angyalföldi szerepvállalása előtt az MLSZ szövetségi edzőjeként dolgozott, az ősszel még az U19-es válogatottat irányította a hazai rendezésű Eb-selejtező sorozatban. Korábban olyan nagy múltú kluboknál vállalt szerepet pályaedzőként, mint az Újpest és a Diósgyőr, alig volt 33 éves, amikor az NB I-es Lombard Pápa vezetőedzője lett. Legutóbb a 2015–2016-os idényben irányított NB II-es együttest, és bár a Gyirmót FC Győrrel magabiztosan, nyolcpontos előnnyel nyert bajnoki címet, az évad végén lejárt a szerződése, és távozott. Munkáját Angyalföldön pályaedzőként Tóth András, kapusedzőként pedig Lippai József segíti, a felkészülés január 3-án kezdődik.

„Tóth András annak idején a csapattársam volt, senkinek sem kell bemutatni a Vasasnál, Lippai Józseffel pedig Diósgyőrben dolgoztam együtt: mindketten remek szakemberek – folytatta Bene Ferenc. – A háttérben természetesen már a felkészülés kezdete előtt zajlik a munka, Nagy Miklóssal folyamatosan tárgyalunk a kiszemeltekkel, egyeztetünk a keret kialakításáról. A következő napokban elemezni fogjuk az idényben már lejátszott meccseket, elmondjuk a labdarúgóknak, mit csináltak jól, min kell változtatni, lefektetjük a játékszabályokat. Hogy egy egyesület mennyire erős, az mutatja meg, hogy a klubfilozófiát alázatos munkával meg is tudja tölteni tartalommal. Nem tagadom, ösztönöz a feladat, hogy modern klubot építsünk fel, örömöt akarunk szerezni a Vasas szurkolóinak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik