Vasas: „A Fradi-szurkoló ismerőseim szerint is nagyon szép lett a stadion”

Vágólapra másolva!
2019.07.06. 08:02
A Vasas remek mérkőzésen 2–0-ra legyőzte a dunaszerdahelyi DAC-ot az Illovszky Rudolf Stadion avatóján. Az NSO Tv videójában angyalföldi szurkolók mellett az ezúttal vendégként pályára lépő Vasas-nevelés, Vida Máté, illetve a duplázó Birtalan Botond mondja el a véleményét az új létesítményről.

A szurkolók egyetértettek abban: nagyon szép lett a Vasas új stadionja. Egyikük csak amiatt érezte rosszul magát, mert nagyon fájt a lába.

„Hatvanegy éve vagyok Vasas-szurkoló, úgyhogy kénytelen vagyok így is eljönni, máskülönben az asszony elzavart volna.”

Más arról mesél videónkban, mit szóltak a létesítményhez Fradi-szurkoló ismerősei.

Vida Máténak különleges volt ez a mérkőzés, hiszen angyalföldi neveltként a DAC színeiben játszott az avatón.

„Jó érzés volt visszatérni. Délben volt egy átmozgató edzésünk, és jöttek oda hozzám sorban az edzők, hogy látják rajtam a feszültséget, mi a gondom? Mondom, semmi, csak izgatott vagyok. Aztán ahogy telt az idő, jöttünk ide a stadionhoz, tényleg nagyon vártam a mérkőzést, jobban izgultam, mint egy Slovan-meccs előtt. Nem tudom, miért, lehet, azért, mert itt voltam tíz évet.”

Hozzátette: nem tudja elképzelni, hogy a Vasas pontokat veszítsen itt a másodosztályban.

A duplázó Birtalan Botond sem fogja elfelejteni ezt a találkozót.

„Szenzációs érzés volt itt lenni játékosként, kimenni a zöld gyepre, főleg amikor ennyi szurkoló látogat ki. Csodálatos érzés, amikor elkezd zúgni a Hajrá, Vasas, vagy akár a gól után a nevemet kiabálják.”

A sportban nem megszokott, merész és formabontó az új stadion

Parádés élőképpel köszöntötték a szurkolók az új stadiont

STADIONAVATÓ-MÉRKŐZÉS
Vasas FC–FC DAC 1904 (Dunaszerdahely, szlovák I. osztály) 2–0 (
0–0)
Budapest,
Illovszky Rudolf Stadion, 4900 néző. Vezette: Solymosi
VASAS:
Rados – Terbe, Szilágyi Z., Tóth B., Lakatos Cs. – Hinora, Kovács M. – Rétyi R., Daróczi, Király B. – Balajti. A második félidőben: Szmola (Bősz, 69.) – Hinora, Tóth D., Viczián, Hajdú Á. – Gál M., Kovács M. (Ferenczi I., 81.) – Tóth L., Szatmári L., Birtalan – Nagy Z. Vezetőedző: Szanyó Károly
DAC: Jedlicka – Kostrna, Kruzliak (Svec, 71.), Satka, Simcák (Blackman, a szünetben) – Vida M., Ronan (Bednár, 71.) – Veselovsky (Bilenkij, a szünetben), Kalmár Zs., Vida K. (Kun B., 71.) – Divkovic. Vezetőedző: Peter Hyballa
Gólszerző: Birtalan (78., 87. – az elsőt 11-esből)
MESTERMÉRLEG
Szanyó Károly:
– A DAC sokkal frissebb volt, és ez a frissesség a játékban is megmutatkozott. Nálunk azért akadtak olyan hibák, amelyeket remélhetőleg a jövőben el fogunk kerülni. A felkészülésünkben nagyon jó állomás volt a találkozó, pláne, hogy telt házas meccsen győzelmet arattunk. Sokat tettünk ezért a sikerért, a szívünket beletettük, és a történelemkönyvekbe az fog belekerülni, hogy a stadionavatón kettő nullára megvertük a DAC csapatát. Ferenczi István pályára lépése egy szurkoló által feltett kérdés volt, én pedig elértem, hogy 13-as mezben utoljára játszhatott a Vasas mezében!
Peter Hyballa:
– Megérdemelt a Vasas győzelme, jó volt ennyi szurkoló előtt játszani. Örömteli, hogy igazi „stadionkörülmények” között futballozhattunk egy komolyan vehető ellenféllel, nem pedig valahol vidéken kellett pályára lépni egy kisebb csapat ellen. Szerencsére sérülés nélkül megúsztuk a találkozót. Hétfőn érkezik hozzánk egy új támadó, aki remélhetőleg javítani fog a helyzetkihasználásunkon. Kun Bertalan teljesítménye a Fehérvár ellen tetszett, ma azonban nem voltam teljes mértékben elégedett vele, az elkövetkező napokban tovább teszteljük, hogy hasznára lehet-e a csapatnak, aztán döntünk a sorsáról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik