NB III: „Nem lesz könnyű dolgom, de szeretem a kihívásokat”

Vágólapra másolva!
2016.01.13. 14:02
Hivatalossá vált Hannich Péter kinevezése a labdarúgó NB III-ban szereplő Csornánál, a tréner legutóbb a Rába ETO futsalcsapatának sportigazgatója volt, de most visszatér a nagypályás futballhoz.

Az NB III-ban szereplő Csornai SE a Nyugati csoport utolsó előtti helyén áll féltávnál, ezért a vezetők úgy döntöttek, hogy Bognár Zsolt helyett – aki a továbbiakban játékos lesz – új trénert ültetnek a kispadra. Mostanra vált hivatalossá, hogy az edző a Rába ETO korábbi válogatott középpályása, Hannich Péter lett, aki edzőként már több helyen – Pápán, Veszprémben, Mosonmagyaróváron és Gyirmóton is – bizonyított. Legutóbb az élvonalbeli Rába ETO futsalcsapatának sportigazgatója volt.aki a továbbiakban játékos lesz – új trénert ültetnek a kispadra. Mostanra vált hivatalossá, hogy az edző a Rába ETO korábbi válogatott középpályása, Hannich Péter lett, aki edzőként már több helyen – Pápán, Veszprémben, Mosonmagyaróváron és Gyirmóton is – bizonyított. Legutóbb az élvonalbeli Rába ETO futsalcsapatának sportigazgatója volt.

„Jól érzem magam újra a nagypályán, ismerem ezt a légkört. Negyven éve dolgozom folyamatosan a labdarúgásban, s tudom, hogy nem lesz Csornán könnyű dolgom, de szeretem a kihívásokat" – mondta Hannich Péter a kisalfold.hu-nak. – Ősszel a csapat több mérkőzését is láttam, s biztató, hogy senki nem tudta nagyon megverni, egyszer sem szenvedett súlyos vereséget. Ez persze még nem elég, s bizony támadójátékban, a gólok tekintetében és persze a védekezésben is akadtak hiányosságok."

A csornaiak célja, hogy tavaszra megerősítsék a keretet.

„Tizennyolc-húsz játékossal is tárgyaltunk, de még egy konkrét megállapodás sincs. A magyar labdarúgók ilyenkor még vacillálnak, kivárnak. A korábban Pápáról érkező négy játékos már távozott, pótolnunk kell őket. Terv, hogy két-három minőségi futballistával megerősítjük a keretet, de ha ez most nem sikerül, fiatalokkal és alacsonyabb osztályból érkezőkkel kell majd a maximumot a csapatból kihoznunk. El kell kerülnünk a kiesést, elsősorban erre kell koncentrálnunk, hogy ezáltal megteremtsük egy későbbi, a csoportban meghatározó együttes kialakításának a lehetőségét."

A bajnokság február 14-én folytatódik, ráadásul az edző számára pikáns csatával, hiszen az ETO FC Győr lesz az első ellenfél.

„Bár az ETO mindig a szívügyem marad, s a klub csaknem az otthonom, ez is csak egy meccs lesz a többi közül. Szeretem az ETO-t, de számomra az lesz akkor a fontos, hogy mind a három pont Csornán maradjon."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik