NB III: „Mi ez, ha nem történelem?” – rajthoz áll a Tolna megyei éllovas

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2020.05.10. 07:38
null
A zöld mezes majosiak az utolsó tíz meccsükön nem kaptak ki (Fotó: Mártonfai Dénes/Tolnai Népújság)
Az MLSZ elnökségének döntése értelmében nemcsak az NB II-es és az NB III-as, hanem a megyei labdarúgó-bajnokságok is véget értek. A bajnoki táblázatok a jelenlegi állapot szerint rögzülnek, ugyanakkor az első helyezettek jogot kaptak arra, hogy a 2020–2021-es idényben az NB III-as bajnokságra benevezzenek. A Tolna megyei élvonalból a listavezető Majosi SE örömmel vállalja a harmadosztályt, mivel már a bajnoki idénynek is ezzel a céllal vágott neki.


Tolna megyében a Majosi SE ugyanannyi pontot szerzett, mint a veretlenBonyhádi VLC (36), de a majosiak több győzelmet arattak (11) riválisuknál (10), ennek köszönhetik, hogy a harmadik ligában indulhatnak.

Nagyon boldogok vagyunk! – felelte a teol.hu megyei portálon Tihanyvári László, a majosiak szakvezetője. – Azzal a céllal vágtunk neki az idénynek, hogy szeretnénk bajnokok lenni, és ha sikerül, akkor szeretnénk osztályt váltani. A vezetőink tartják magukat ahhoz, amit a szezon közben is hangoztattak, megyünk az NB III-ba! Nekünk volt a legtöbb győzelmünk, mi kaptuk a legkevesebb gólt, és mi rúgtuk a második legtöbbet. Az utolsó tíz meccsünkön nem kaptunk ki, ez mindent elmond a teljesítményünkről. Csináltatunk egy nagy kupát, hogy mégis emlékeztesse valami a társaságot arra, hogy milyen nagy tettet is vitt véghez ebben a szezonban. Nincs ezer lakosa Majosnak, s a csapata az NB III-ban játszhat. Mi ez, ha nem történelem?”

A Majosi SE nem átszállójegyet akar váltani a harmadosztályra.

Igyekszünk megerősíteni a csapatot, a mostani kerettagok többsége vállalja a magasabb osztályú megmérettetést, s vannak elképzeléseink az erősítéseket illetően is – folytatta a tréner. – A vezetők felkértek, hogy az NB III-ban is én irányítsam a csapatot, s örömmel mondtam igent. Elkezdtünk egy munkát, ami félig már beérett, de tovább szeretnénk folytatni, mert éhesek vagyunk az újabb sikerekre. Kettőzött erővel fogunk küzdeni, hogy sikerüljön megkapaszkodnunk, mert nem átszállójegyet akarunk váltani, hosszabb távon NB III-as szereplésben gondolkodunk. A vezetőink mindent elkövetnek majd a következő hetekben azért, hogy a pályánk megfeleljen az előírásoknak. Olyan létesítményünk lesz, amire büszkék lehetnek majd az itt lakók, s amelyik legalább huszonöt évig kiszolgálja majd a sportolni vágyókat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik