NB II: újabb Gera bizonyíthat Pécsen; ketten távoztak

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2022.09.02. 00:23
null
Gera Zalán Pécsen folytatja (Fotó: pmfc.hu)
A ferencvárosi Gera Zalán a labdarúgó NB II-ben szereplő Pécsi MFC-ben folytatja pályafutását, míg Makrai Gábor és Tihanyi Olivér távozott a klubtól – számolt be róla a baranyaiak honlapja.

Gera Zoltán után hamarosan ismét egy Gera lehet a PMFC-szurkolók kedvence, a klub ugyanis mindenben megállapodott a Ferencvárossal, ennek értelmében Gera Zalán végleg Pécsre került.

A 19 éves támadó Szegeden látta meg a napvilágot, majd Sándorfalva érintésével a Tisza-partiaknál kezdett el focizni. Tehetségére idővel a fővárosban is szemet vetettek, így 2017-ben a SZEAC-tól az FTC-hez igazolt. 2017 és 2019 között 60 korosztályos mérkőzést játszott, ezeken 38 gólt szerzett zöld-fehér színekben, majd a 2019–2020-as idényt a Budapest Honvéd MFA-nál töltötte. Gera 2020 nyarán visszatért a Ferencvároshoz, ahol azóta a második csapatban 51 NB III-as meccsen 20 találatot jegyzett, valamint 9-szer az U19-es válogatottban is fontos szerepet kapott, és Bosznia-Hercegovina ellen megszerezte első gólját.

Még az átigazolási időszak elején kezdődtek el a beszélgetések, nemrég pedig sikeresen megegyezett a két klub – mondta Gera a klubhonlapon. – Követtem a PMFC szereplését, nagyon szimpatikusak voltak a látottak, a kerethez csatlakozva pedig hamar megtapasztaltam azt a fajta remek csapatmorált, ami elengedhetetlen a jó szerepléshez. Remélem, minél tovább kitart a szériánk, azon leszek, hogy a csapat segítségére legyek.”

Két távozója is akadt az átigazolási időszak zárásakor a Pécsnek. Makrai Gábor szabadon igazolható játékosként ezen a nyáron került a pécsiekhez, ahol öt bajnoki mérkőzésen lépett pályára. A 26 éves támadó a 2022–2023-as bajnoki évad hátralévő részében kölcsönben a szintén NB II-es BFC Siófoknál folytatja labdarúgó-karrierjét.

A pécsi klub emellett közös megegyezéssel szerződést bontott Tihanyi Olivérrel. A 25 esztendős támadó 2019 nyarán érkezett a csapathoz, azóta 70 tétmérkőzésen szerepelt, a jelenlegi bajnokságban egyszer kezdőként, egyszer csereként játszott.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PÉCSI MFC-NÉL
Érkezők:
Gera Zalán (FTC II), Hadaró Valentin (Kecskemét – kölcsönbe), Harsányi István (Szentlőrinc), Kesztyűs Barna (Paksi FC – kölcsönbe), Kocsis Bence (Paksi FC – kölcsönbe), Kovács Péter (Szolnok), Makrai Gábor (DVTK),Mayer János (Puskás Akadémia FC), Szeles Tamás (DVTK), Takács Zsombor (BVSC-Zugló),Terbe Botond (Vasas), Tóth-Gábor Kristóf (Budapest Honvéd, legutóbb Haladás – kölcsönben)
Távozók
:
Adamcsek Máté (Nyíregyháza), Bíró Bence (MTK – kölcsönből vissza, onnan Szeged-Csanád GA), Bukrán Erik (Békéscsaba), Dávid Zoltán (NK Nafta Lendva – Szlovénia), Archie Hawkins (angol, Pécsi EAC), Hursán György (Haladás),Károly Bálint (?), Keresztes Barna (kozármislenyi kölcsön után Pécsi EAC), Króner Martin (Soroksár), Geiger Norbert (Tiszakécskei LC), Makrai Gábor (Siófok – kölcsönbe), Preklet Csaba (III. Kerületi TVE),Sági Milán (Kecskemét), Tihanyi Olivér (?), Zsemlye Balázs (DVTK – kölcsönből vissza), Vukman Donát (Majosi SE)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik