NB II: újabb fejezet a váci stadionépítési történetben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.05. 20:25
A labdarúgó NB II-ben szereplő Vác FC mégsem futott ki a határidőből, ami a városi stadion felújítását célzó TAO-pályázat benyújtását illeti – ez derül ki John P. Marshall klubtulajdonos nyilatkozatából, amely a klub honlapjára került fel pénteken.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Vác stadionja nem felel meg az MLSZ előírásainak, így az együttes Dunaújvárosban játssza a hazai NB II-es bajnoki mérkőzéseit ebben a szezonban.

John P. Marshall minapi közleményében az esetleges stadionfelújítással kapcsolatban kijelentette: a csapatot működtető kft. az augusztus elsejei határidőig nem nyújtja be a TAO-kérelem hiánypótlását, mert „a klub jövője és biztonsága Vácon számomra sem nem tiszta, sem nem biztos, és a jelenlegi helyzetben nem biztonságos”.

Pető Tibor alpolgármester – aki a váci labdarúgás utánpótlás-nevelő egyesülete, a Vác Városi Labdarúgó SE klubelnöke is – reagálásában értetlenségének adott hangot. Erre érkezett Marshall mostani, többek között a hiánypótlási határidő meghosszabbításáról szóló nyilatkozata.

Ebben a klubelnök így fogalmaz:

„Konzultálva az MLSZ illetékeseivel, az összeállított műszaki tartalom, amit a képviselő-testület megszavazott, számos helyen kiegészítésre, pontosításra, részletezésére szorul, illetve az árazása is több helyen átgondolásért, korrekcióért kiált. Ezért kérelmet nyújtott be a kft. a hiánypótlási határidő meghosszabbítására, amely kérelmet az MLSZ pozitívan bírált el, így további 45 nap áll rendelkezésünkre, hogy a műszaki tartalmat és annak árazását a város vezetőivel egyetértésben, illetve az MLSZ munkatársainak iránymutatása alapján átdolgozzuk. Amennyiben a város részéről írásos garanciát tudok kapni az önerő biztosítására, és több nyitott kérdésben sikerül megállapodnom a város és a Vác VLSE vezetőivel, s ezáltal biztosítottnak, valamint biztonságosnak fogom érezni klubom jövőjét Vácott, akkor nem látom akadályát a további együttműködésnek és a TAO-pályázat hiánypótlása határidőre történő benyújtásának.”

Az eredeti tervek szerint a stadion felújítása 600 millió forint lett volna, ennek önrésze 180 millió – július végén a városi képviselők 140 milliót szavaztak meg erre a célra, de ez igazából csak akkor lesz meg, ha fejlesztési hitelt tud felvenni a város.

John P. Marshall nyilatkozata teljes terjedelemben itt olvasható el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik