NB II: Soha többé nem veszem fel azt a mezt – Jova

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.19. 14:32
Kikászálódott a gödörből a Nyíregyháza Spartacus NB II-es labdarúgócsapata, amely a Vasastól elszenvedett 5–1-es vereséget követően sorozatban három sikert aratott, a Siófok és a Csákvár után legutóbb az ETO-t győzte le 1–0-ra. Jova Levente, a csapat kapusa nagyon rosszul élte meg, hogy az angyalföldiektől öt gólt kapott, ilyen korábban még nem történt vele, de örül, hogy most már van tartása az együttesnek.

„A Vasas elleni mérkőzés alatt »meghaltam« – mondta a klub honlapjának a 27 esztendős kapus. – Pályafutásom során még sohasem kaptam öt gólt, nagyon rosszul éltem meg a dolgot. Azt a mezt szerintem soha többé nem veszem fel, mert mindig arra a találkozóra fog emlékeztetni. De nagyon rosszul viselték a többiek is, ezért volt egy komoly beszélgetés Zoran Szpisljak vezetőedzővel, majd az öltözőn belül magunk is tartottunk egy hasonlót. Mindenki megértette, miért fontos csúszni-mászni a pályán, miért harcolunk, és azt is, hogy egymásért kell küzdenünk. A Győr elleni mérkőzésen ezért is nyertünk, mert bár ellenfelünknek több lehetősége volt, sokat tettünk a siker érdekében. A legfontosabbnak azt tartom, hogy egy 5–1-es vereség után volt tartása a csapatnak, és a következő három mérkőzésen kapott gól nélkül tudtunk győzni.”

Jova Levente az ETO ellen az első félidőben bravúrral hárított egy megpattanó labdát, a hajrában pedig szintén voltak nagy védései.

„Tuska János kapusedzővel rendszeresen foglalkozunk a reflexek javításán. Van egy gép, amely ping-ponglabdákat lő ki villámgyorsan különböző irányokba, ezeket kell elkapni. Az ETO elleni meccsen az első félidőben a megpattanó lövésnél ez segíthetett, hogy elcsípjem a labdát. Kitűztünk magunk elé egy célt a következő kilenc találkozóra a trénerrel, egyelőre jó úton haladunk, de csak a kilenc meccs után árulom el, mi volt a terv.”

Jova Levente és a győriek ellen győztes gólt szerző Hornyák Marcell teljesítményével kiérdemelte, hogy tagja legyen a Nemzeti Sportban a 29. forduló válogatottjának.

A Nyíregyháza 29 forduló után 40 ponttal az NB II 9. helyén áll.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik