NB II: Rajczi durván megrúgta Murkát, ám a játékos kérésére a Vasas nem jelenti fel

Vágólapra másolva!
2019.03.07. 10:48
null
Murka Benedek lábát össze kellett varrni (Fotó: vasasfc.hu)
Fegyelmi eljárást akart kezdeményezni a Magyar Labdarúgó-szövetségnél az NB II-ben szereplő Vasas FC Rajczi Péter, a Kaposvári Rákóczi játékosa ellen, mert – az angyalföldiek szerint – a 37 éves csatár durva, szándékos és sérülést okozó szabálytalanságot követett el Murka Benedek ellen a két csapat szerdai bajnoki meccsén. A Vasas játékosa azonban arra kérte klubja vezetőségét, ne tegyen feljelentést az ügyben.

A Vasas szerdán a 31. perctől Bősz Levente kapus kiállítása miatt emberhátrányban játszva gól nélküli döntetlent ért el a harmadik helyen álló Kaposvári Rákóczi otthonában. A piros lap után épp Murka Benedek helyére állt be Bese Balázs cserekapus.

A Vasas a honlapján azt írta, Murka lábát Rajczi Péter szétrúgta, amiért a korábbi újpesti futballista nem kapott sárgát. A fővárosi klub a meccs után a Facebook-oldalán bejelentette, fegyelmi eljárást kezdeményez Rajczi ellen „a Murka Benedek elleni durva, szándékos és sérülést okozó szabálytalansága miatt.”

A találkozó másnapján a Vasas beszámolt Murka állapotáról. A 21 esztendős labdarúgó lábán keletkezett sebet össze kellett varrni Kaposváron, csütörtökön a Sportkórházban újabb vizsgálatok és kezelés várt rá.

Murka ezután megkereste a Vasas vezetőségét, s arra kérte klubját, ne kezdeményezzen fegyelmi eljárást Rajczi Péter ellen. A Vasas elfogadta játékosa kérését, ám reméli, Rajczi Péter elnézést kér Murkától és a jövőben sportemberhez méltóan viselkedik a pályán.

„Igazából nem nagyon emlékszem, mi történt, és arra sem, hogy ki okozta a sérülést – idézi a vasasfc.hu Murkát. A meccs alatt és után csak elmondásokból tudtam felidézni a történteket, és okosabb csak a videofelvétel megtekintése után lettem. Alapból nem feltételezem senkiről, hogy szándékosan sérülést akar okozni a másiknak, így ezt most sem teszem. Úgy tűnik, szerencsésen megúsztam az esetet, jelen állás szerint csont és szalag nem sérült, és ez a legfontosabb. Nyilván a nyílt seb kellemetlen, és az sem volt vidám, hogy varrni kellett és tetanusz-injekciót kaptam, de ilyesmi azért előfordul. A magam részéről inkább szeretném mihamarabb elfelejteni ezt az esetet, és nem foglalkozni vele. Azt várom, hogy a lehető leggyorsabban rendben legyek, és visszatérjek a pályára. Nem haragszom Rajczi Péterre, és nem kívánok az üggyel sem foglalkozni, ezért is kértem a Vasas vezetőségét, hogy a tervezett feljelentéstől álljanak el.”

A klub tájékoztatása szerint Murka – aki ebben az idényben 24 NB II-es bajnoki összecsapáson játszott – a Vasas következő meccsén biztosan nem léphet pályára. Az angyalföldiek vasárnap a Tiszakécskét látják vendégül, majd egy héttel később a Balmazújváros, március utolsó napján a Vác látogat a fővárosiak ideiglenes otthonába, a Szusza Ferenc Stadionba.

LABDARÚGÓ NB II
27. FORDULÓ
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–VASAS 0 –0
Kaposvár, 650
néző. Vezette: Molnár Attila (Kepe Arnold, Horváth Zoltán)
KAPOSVÁR: Slakta – Vachtler, Úr, Szabó A., Fodor M. – Szakály A., Nagy K. (Hadaró, 77.) – Zsiga (Nagy J., 66.), Beliczky, Tömösvári (Csernák, 73.) – Rajczi. Vezetőedző: Waltner Róbert
VASAS: Bősz – Murka (Bese B., 34.), Kelemen D., Tóth B., Lakatos Cs. – Borbély B., Hajdú Á. – Király B. (Szivacski, 66.), Szatmári L., Birtalan B. – Balajti (Bévárdi, 79.). Vezetőedző: Szanyó Károly
Kiállítva: Bősz (gólhelyzetben buktatta Rajczit) a 31. percben
MESTERMÉRLEG
Waltner Róbert
: – Számtalan helyzetet alakítottunk ki, de három méterről sem találtunk a kapuba. Elmarasztalni azonban nem tudom a játékosokat, mert az utolsó percig küzdöttek, hajtottak, csak kellett volna egy kis szerencse a sikerhez.
Szanyó Károly: – Óriásit küzdött a csapatom, emberhátrányban is dolgoztunk ki helyzeteket, a kapufát is eltaláltuk, sőt az utolsó pillanatban eldönthettük volna a mérkőzést. A Kaposvárnak csak egy komoly lehetősége akadt, mert sikerült hatástalanítani az ellenfél támadásait.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik