NB II: „Látszott a két klub közötti különbség a pályán kívül is”

Vágólapra másolva!
2019.04.12. 12:32
Öt éve lett a labdarúgó NB II-ben szereplő ZTE FC többségi tulajdonosa Végh Gábor, aki először a város támogatásával stabilizálta a klub helyzetét, majd azóta a csapat – három évvel ezelőtt – közel járt az NB I-hez, de – tavaly – az NB III-hoz is. Ma a zalaiak ismét az első osztályhoz állnak közel, hiszen hét ponttal előzik meg legfőbb vetélytársukat, a Gyirmót FC Győrt, és tízzel a harmadik Kaposvárt.

„A fő cél a feljutás, de én bajnoki címet szeretnék! – kezdte a zaol.hu-nak adott interjújában Végh Gábor. – Bajnoki cím és élvonal, nincs más cél és nincs más lehetőség, öt éve ezért dolgozunk, készülünk. Nyáron új csapatot építettünk, amely kicsit nehezebben állt össze, de eljött a pillanat, hogy reálisan az NB I-ről és a bajnoki címről beszéljünk. Először az infrastruktúra-fejlesztés volt a legfontosabb, az, hogy legyen kész és rendes stadionunk, majd megfelelő számú és minőségű edzőpályáink, mert ezek nélkül egy klub nem alkalmas az élvonalra. Három évvel ezelőtt aztán ott voltunk a feljutás közelében, de akkor nem sikerült, és úgy tűnik, igazából most jött el az ideje, hogy az élvonalba jussunk.” zaol.hu-nak adott interjújában Végh Gábor. – Bajnoki cím és élvonal, nincs más cél és nincs más lehetőség, öt éve ezért dolgozunk, készülünk. Nyáron új csapatot építettünk, amely kicsit nehezebben állt össze, de eljött a pillanat, hogy reálisan az NB I-ről és a bajnoki címről beszéljünk. Először az infrastruktúra-fejlesztés volt a legfontosabb, az, hogy legyen kész és rendes stadionunk, majd megfelelő számú és minőségű edzőpályáink, mert ezek nélkül egy klub nem alkalmas az élvonalra. Három évvel ezelőtt aztán ott voltunk a feljutás közelében, de akkor nem sikerült, és úgy tűnik, igazából most jött el az ideje, hogy az élvonalba jussunk.”

A tulajdonos az előző, Gyirmót FC Győr elleni győztes rangadóról, illetve a jövőről is beszélt.

„Nagy öröm volt a riválist legyőzni, pláne idegenben – folytatta. – Azt gondolom, látszott a két klub közötti különbség a pályán kívül is. A szurkolókra gondolok – folyamatosan dolgozunk rajta, hogy egyre többen támogassanak bennünket. A csapatnak szüksége van a drukkerekre, de nemcsak most, hanem akkor is, amikor esetleg nehéz helyzetben lesz az együttes. Olyan klubfilozófiát akarunk megteremteni, amelyben az imént említett szurkolói segítség természetes. A készülődés az NB I-re folyamatos, nem lesz nagy változás, hiszen az anyagi lehetőségeink nem igazán változnak. A cél, hogy egyben maradjon a keret, mert kialakult egy erős mag, de tudjuk, hogy az élvonalra okosan tovább kell erősítenünk. Vannak kiszemeltjeink, akiket már az ősszel is néztük, és egyre konkrétabb tárgyalásaink vannak így, hogy reális közelségbe került a feljutás.”

A ZTE FC az NB II 32. fordulójában vasárnap 17 órától a Kazincbarcikát fogadja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik