NB II: külföldről Felcsútra tér haza a válogatott középpályás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.15. 16:57
Szerda reggel az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokkal és felmérésekkel megkezdődött a nyári felkészülés az élvonaltól búcsúzott Puskás Akadémia FC számára.

„Nagyrészt kialakult a keretünk – mondta Bognár György szakmai felelős a klubhonlapnak. – Az elmúlt hetekben realizálódott egy-két játékos szerződtetése. Ajkáról a kapuba Gőcze Gergőt, Szolnokról középcsatárként Gajdos Zsoltot, jobb és bal oldalon is bevethető szélsőnek pedig Csákvárról Molnár Csabát igazoltuk le. Nagy örömünkre kedden sikerült megállapodnunk Sándor Györggyel is, aki szintén a Puskásban játszik majd.”Bognár György szakmai felelős a klubhonlapnak. – Az elmúlt hetekben realizálódott egy-két játékos szerződtetése. Ajkáról a kapuba Gőcze Gergőt, Szolnokról középcsatárként Gajdos Zsoltot, jobb és bal oldalon is bevethető szélsőnek pedig Csákvárról Molnár Csabát igazoltuk le. Nagy örömünkre kedden sikerült megállapodnunk Sándor Györggyel is, aki szintén a Puskásban játszik majd.”

A 32 éves Sándor György kilencszeres válogatott, korábban két bajnoki címet is nyert a Videotonnal, az elmúlt szezont az ausztrál Perth Glorynál töltötte.

„Az NB II-es versenykiírás nem teszi lehetővé, hogy külföldieket játszassunk, sőt, két 1996-os vagy annál fiatalabb játékosnak kötelező játszani a kezdőcsapatban. Ezeket a szabályokat figyelembe véve próbáltuk kialakítani a keretünket. A külföldiek helyett olyan fiatalok csatlakoznak hozzánk az akadémiáról, akiknek véleményem szerint a képességeik alapján itt a helyük. Lipcsei Ádám és Tóth Balázs már eddig is az első csapathoz tartozott, hozzájuk csatlakozik Óvári Zsolt, Szabó Bence, Péter Bence és Tóth Bence, de ne felejtsük el, hogy a »fiatal szabályba« belefér Spandler Csaba és Makrai Gábor is, akik Csákvárról térnek vissza Felcsútra. Minden olyan magyar játékosra, akinek szerződése van a klubbal és tavaly az első osztályban szerepelt, számítok. Természetesen előfordul, hogy érkezik egy-egy olyan ajánlat, ami a játékosnak és a klubnak is kivételes, azt nyilvánvalóan megfontoljuk.”

Bognár beszélt Tischler Patrikról és Lencse Lászlóról is. „Patriknak élő szerződése van a klubunkkal és számítunk is a játékára. Jelen pillanatban a Videotonnal készül Ausztriában. Egészen korán vége lett a bajnokságnak, így nem árt, ha edzésben van, de várjuk vissza és hamarosan csatlakozik hozzánk. Lencse László esetében nyitott a kérdés. Nálunk kezdi meg a felkészülést, de neki van lehetősége csapatot váltani, esetleg külföldre igazolni. A klub támogatja, meglátjuk, milyen lehetőségekből választhat.”

„Számomra igen! – felelte a szakmai felelős arra a kérdésre, kudarc lenne-e, ha a csapat nem jutna azonnal vissza. – Vállaltam a faladatot, hogy visszajutunk ebben a szezonban az első osztályba. A futball részét átlátom és tudom, hogy a csapatunk alkalmas és képes elérni ezt a célt. Talán azt is kijelenthetjük, hogy a miénk lesz a legerősebb keret a másodosztályban.”

Az első edzése jövő hétfőn lesz a PAFC-nak, a héten labor, sportorvosi vizsgálat, EKG, szívultrahang és spiroergometria vár a játékosokra. „A héten orvosi vizsgálatokon és különböző terheléses felméréseken vesznek részt a játékosok. Hétfőtől kezdődnek az edzések. Napi egy tréninggel indulunk, de az azt követő héten már edzőmérkőzést is játszunk Dunaújvárosban. Július 7-én tíznapos edzőtáborba utazik a csapat Ausztriába. Kint kiváló körülmények között négy nagyon komoly ellenféllel tudunk játszani.”

Információink szerint a Puskás Akadémia még szívesen látná a Videoton játékosát, Heffler Tibort, Lencse László iránt pedig a Vasas érdeklődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik