NB II: járt a Chelsea-nél, háromszoros angol bajnok szerződtetheti

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.16. 17:26
null
Csóka Dánielre felfigyeltek Angliában (Fotó:<a href="http://zaol.hu/" target="_blank"> zaol.hu</a>)
A Nemzeti Sport Online angliai forrásból úgy értesült, hogy az októberben a Chelsea-vel is edző, az NB II-es ZTE U17-es válogatott védője, Csóka Dániel januárban az ugyancsak szigetországi Wolverhamptonhoz utazhat ismerkedésre, és jó eséllyel szerződést is kaphat a klubtól.

 

A ZTE-nél ugyan még nem mutatkozott be az NB II-es első csapatban, de már több angol klub érdeklődését is felkeltette a zalaiak 16 esztendős védője, Csóka Dániel.

Októberben már írtunk róla, hogy járt tesztelésen a Chelsea-nél, de klubja beszámolója szerint már akkor sem a londoniak voltak az egyetlen érdeklődők. A következő útja pedig a felnőttek között jelenleg a 24 csapatos második vonalban 20. helyen álló, amúgy háromszoros angol bajnok Wolverhampton utánpótláscsapatához vezethet. Angliai forrásaink szerint jó eséllyel szerződtetheti is a klub.

Csóka annak az utánpótlás-generációnak a tagja, amellyel korábban már külön cikkben foglalkoztunk, ősszel kvalifikálta magát a jövő évi U17-es Eb elitkörre, és amelynek tagjai közül korábban már heten külföldre igazoltak. Deczki Máté (Stoke City) és Szerető Krisztofer (Stoke City) után ő lehetne a harmadik játékos, aki Angliában köt ki.

Édesapja a 2000-es évek legendás, Manchester United-verő zalai bajnokcsapatának hátvédje, Csóka Zsolt, aki a nela.hu adatai szerint 1996 és 2007 között 286 NB I-es meccsen szerepelt a ZTE színeiben. Édesanyja az NB I-es kosárlabdázó Molnár Anita, nagybátyja pedig az ugyancsak zalaegerszegi, 14-szeres válogatott labdarúgó, Molnár Balázs.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik