NB II: Hiszem, hogy NB I-es edző lehetek a ZTE-vel - Simon

Vágólapra másolva!
2013.03.26. 08:14
A hétfőn a Zalaegerszegi TE vezetőedzőjének kinevezett Simon Antal hisz abban, hogy előbb-utóbb az élvonalba vezeti a zalaiakat, akik pillanatnyilag a labdarúgó NB II Nyugati csoportjának hatodik helyén állnak.

„A biztos bennmaradást várja el tőlünk a vezetőség, s a keretet látva teljesíthető a terv – mondta Simon Antal a Nemzeti Sportnak. – Jó érzésekkel tértem vissza, s tartottam hétfő délelőtt edzést. Noha pályaedzőként részese lehettem a bajnoki cím megnyerésének, az a korszak érthetően sokkal inkább Bozsik Péter nevéhez köthető, mint az enyémhez. Nem feledem, sőt büszke is vagyok rá, hogy Zalaegerszegen lehettem élvonalbeli tréner. Kötődöm a klubhoz, s nyilván ezért is gondolhattak újra rám a vezetők. Hat év után tértem vissza, s hiszem, hogy újra NB I-es edző lehetek a ZTE-vel."

Bár Simon a legutóbbi munkahelyén, az Egri FC-nél feljuttatta a csapatot az élvonalba, hasonló csoda most nem várható, hiszen a ZTE tizenkilenc pontnyira van a Nyugati csoport listavezetőjétől, a Puskás Akadémiától.

Simon 2001-től Bozsik Péter segítőjeként dolgozott Zalaegerszegen, majd a 2006–2007-es idényben vezetőedzőként irányította az együttest.

Az egriektől nemrégiben elküldött Simon másfél évre írt alá a zalaiakhoz, de a nyáron mindkét félnek joga lesz az újbóli egyeztetésre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik