NB II: hátvédet és középpályást igazolt a Dunaújváros

Vágólapra másolva!
2015.07.31. 12:43
Czár Richárd és Melczer Vilmos személyében két játékost is szerződtetett a labdarúgó NB II-ben szereplő Dunaújváros PASE – számolt be róla a klub honlapja.

A 23. életévében járó Czár Richárd a Honvéd-MFA nevelése. 2010-ben a Vasas elleni találkozón debütált a Honvéd felnőttcsapatában, majd 2012-től egy évig kölcsönben az osztrák másodosztályú First Vienna FC-t erősítette, amelynél 18 találkozón lépett pályára, aztán Sopronban futballozott kölcsönben. Tagja volt a magyar U17-es és U19-es válogatottnak is.Czár Richárd a Honvéd-MFA nevelése. 2010-ben a Vasas elleni találkozón debütált a Honvéd felnőttcsapatában, majd 2012-től egy évig kölcsönben az osztrák másodosztályú First Vienna FC-t erősítette, amelynél 18 találkozón lépett pályára, aztán Sopronban futballozott kölcsönben. Tagja volt a magyar U17-es és U19-es válogatottnak is.

„Nagyon örülök neki, hogy Dunaújvárosba igazolhattam, szeretnék minél jobb teljesítményt nyújtani, hogy csapatomat a célok elérésében segíteni tudjam – mondta az egyéves szerződést aláíró védő. – Az egyesület múltját testvéremen keresztül ismerem, aki hosszú időt töltött itt. Mindent el fogok követni azért, hogy minél többet lehessek a pályán. Bízom abban, hogy a végelszámolásnál a legjobbak között leszünk.”

A másik újonnan érkező labdarúgó a 29 esztendős Melczer Vilmos, aki legutóbb Zalaegerszegen futballozott, de most szabadon igazolható játékosként kerül Dunaújvárosba. A középpályás a Sándor Károly Akadémián nevelkedett, majd a Bodajk és a Soroksár érintésével Siófokra szerződött, amellyel feljutott az első osztályba. Később visszakerült az MTK-hoz, aztán megjárta a Budaörsöt, ismét a Siófokot és a Mezőkövesdet. Ő is tagja volt a magyar U17-es és U19-es válogatottnak.

„A felkészülési időszak vége felé csatlakoztam a Dunaújvároshoz – mondta a klub honlapján a játékos, aki kettő plusz egy éves szerződést írt alá. – Az itteni játékosokhoz képest van lemaradásom, de ezt próbálom mielőbb behozni. Jó látni, hogy a tapasztaltabb játékosok segítik a fiatalokat, ez nagyon fontos ahhoz, hogy jó csapatunk legyen, mivel ennek az összetartásnak a pályán és pontokban is látszódnia kell. Bízom abban, hogy a teljesítményünk alapján ott leszünk a legjobbak között, ezzel együtt harcban leszünk a feljutásért. Ez ebben a várhatóan kiegyensúlyozott bajnokságban nehéz lesz, így nagyon fontos a jó rajt.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DUNAÚJVÁROSNÁL

Érkezők: Czár Richárd (Bp. Honvéd), Fejős Áron (Kaposvár), Koval Viktor (Újpest), Magasföldi József (Gyirmót), Melczer Vilmos (szabadon igazolható, legutóbb ZTE), Szűcs Lajos (Lombard Pápa), Tóth Csaba (Vasas)
Kölcsönbe érkezők:Havasi Dániel (Videoton)

Kölcsönből visszatérők: Burucz Barna (Csákvár), Galambos Ádám (Szolnok), Hajdók Gábor (Bölcske), Hosszú Péter (Baja), Milinte Árpád (Csákvár), Tóth Tibor (Bölcske)

Az utánpótlásból felkerültek: Harsányi István, Spánicz Levente, Szellák Soma, Tamaskó Ádám

Kiszemeltek: Murai Márk (ZTE – próbajáték)
Távozók: Böőr Zoltán (befejezi profi pályafutását), Farkas Viktor (Cegléd), Galambos Ádám (Mosonmagyaróvár), Dino Gavric (horvát), Nikola Grubjesics (szerb), Hidvégi Sándor, Kocsis Gábor (Csákvár), Safet Jahic (szlovén), Lázár Zsolt (Kisvárda), Nagy Gergely (Vasas), Thiago (brazil), Rafe Wolfe (jamaicai)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Nikházi Márk (Diósgyőri VTK), Papp Máté (Videoton, onnan Sopron?), Szekeres Adrián (Videoton, ?)
Távozhatnak:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik