NB II: élvonabeli rutinnal rendelkező fiatalt vett kölcsön a Szentlőrinc

R. Z.R. Z.
Vágólapra másolva!
2022.07.27. 14:30
null
Németh Erik (balra) a másodosztályban folytatja (Fotó: szentlorincse.hu)
Kölcsönben a Szentlőrinc csapatában folytatja a Zalaegerszeg fiatal középpályása, Németh Erik – olvasható a baranyai klub honlapján.

Németh Erik Zalaegerszegen kezdte pályafutását, ahol szinten minden korosztályos csapatban pályára lépett. Egy-egy alkalommal kölcsönbe kerül Hévízre és Lendvára is, de mindvégig a zalaiak igazolt labdarúgója volt. A ZTE felnőttcsapatában 2018-ban egy Dorog elleni NB II-es bajnokin mutatkozott be. Az élvonalban először 2020 decemberében lépett pályára a Ferencváros otthonában. A 2021–2022-es idényben az élvonalban egyszer, az NB III-as tartalékcsapatban kétszer lépett pályára, mivel a többi időt a Lendva kölcsönjátékosaként töltötte.

„Az U19 után felmerült, hogy jöjjek Szentlőrincre, szimpatikus is volt, amit a sportigazgató, Fekete Tivadar felvázolt, de akkor még Zalaegerszegen tanultam és a családommal úgy döntöttünk, hogy maradok – mondta Németh Erik. – A legutóbbi szezonban a szlovén Lendvában játszottam, de vissza szerettem volna jönni Magyarországra, ezért nagyon örültem a szentlőrinciek megkeresésének. Éreztették velem, hogy komolyan számítanak rám, ami nagyon fontos volt számomra. A felvázolt célok, tervek is nagyon tetszettek, nem mellesleg csupa jót hallottam az itteni közegről, hangulatról, amiről aztán bebizonyosodott, hogy minden igaz, amit mesélnek! Pozitívak az emberek, mindenki segítőkész, ez tényleg egy igazi csapat. A szakmai munka kiváló, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy a további fejlődésem szempontjából jó döntés, hogy Szentlőrincen folytatom a pályafutásomat!”

Fekete Tibor, a Szentlőrinc sportigazgatója örül, hogy a már korábban is kiszemelt Némethet meg tudták szerezni: „Az utóbbi egy-két évben bemutatkozhatott az NB I-ben, továbbá játszott a szlovén másodosztályban, mindez bizonyítja, hogy tehetséges, sokra hivatott játékos, aki biztosan a segítségünkre lesz. Nagyon jó felépítésű, remek mentalitású fiatalember.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A SZENTLŐRINCNÉL
Érkezők:Csilus Ádám(Nyíregyháza),Csörgő Raul(Nyíregyháza),Czuczi Péter(Kaposvár – kölcsönből vissza),Daróczi Zoltán(III. Kerületi TVE),Kiss-Szemán Péter(Vasas),Mervó Bence(Budafok – kölcsön után végleg), Németh Erik (ZTE – kölcsönbe),Rétyi Róbert(Vasas)
Távozók: Andrija Drljo(bosnyák-magyar, MTK Budapest – kölcsönből vissza),Biben Barnabás(MTK – kölcsönből vissza),Czuczi Péter(Majos SE),Harsányi István(PMFC),Mucsányi Márk(Újpest II – kölcsönből vissza),Nagy Barnabás(MTK – kölcsönből vissza),Németh Barnabás(Honvéd II-MFA – kölcsönből vissza)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik