NB II: egyesületet alapítottak, újjászervezik a DVSC-t

Vágólapra másolva!
2020.08.18. 10:50
null
A Nagyerdei Stadion (Fotó: Török Attila)
DVSC hagyományőrző és sportfejlesztő egyesületet alapított hétfőn 41 elkötelezett lokista magánember Debrecenben. Ennek a társadalmi szervezetnek az a missziója, hogy a DVSC-t régi sikereinek megismétlésére képes sportvállalkozássá fejlessze – olvasható az NB I-ből nemrégiben kieső debreceni labdarúgócsapat hivatalos honlapjának keddi hírében.

Negyvenegy debreceni közéleti személyiség, üzletember, sportvezető, sportoló, politikus hétfő este a Nagyerdei Stadionban megalapította a DVSC jövőjét szolgáló egyesületet – olvasható a dvsc.hu-n. – Az alapítók szándéka, hogy egyre szélesebb társadalmi háttér álljon a csapatok mögött, sportszakmai fejlesztések sora valósuljon meg, erősebb gazdasági feltételek szolgálják a Loki sikereit.

Elszántság mutatkozik az iránt, hogy a labdarúgócsapat és a női kézilabdacsapat egységet alkotva régi fényében ragyogjon – teszik hozzá.

Az egyesület héttagú elnökséget választott, s Kósa Lajos országgyűlési képviselőt választotta elnöknek.

A Cívishír beszámolója szerint elnökségi tag lett Pajna Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke, Bács Zoltán egyetemi kancellár, Becsky István önkormányzati képviselő (a DVSE elnöke, a DEAC kosárlabda-szakosztályának vezetője), Dombi Tibor, a DVSC korábbi labdarúgója, Tóth Rózsa volt debreceni kézilabdázó és Kotosman Zoltán üzletember.

Mint ismert, a Lokinál az NB I-ből történő kiesést követően nagy változások kezdődtek. Július elején Szima Gábor, a DVSC korábbi többségi tulajdonosa 19 év után elköszönt a Lokitól, az üzletember és családja korábbi 73 százalékos tulajdonrészét Debrecen önkormányzata vásárolta meg. Papp László polgármester akkor bejelentette, az új klubmodell még kidolgozás alatt áll, de számít a helyi üzletemberek és befektetők támogatására.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik