NB II: Brutális terhelést kapnak a játékosaim - Véber

Vágólapra másolva!
2013.01.14. 18:24
A labdarúgó NB II Keleti csoportjának harmadik helyén telelő Mezőkövesd vezetőedzője, Véber György elmondta, mindent meg kell tenniük, hogy kivívják az NB II-ben maradás jogát, így brutális felkészülésre számíthatnak a játékosok.



„Volt, aki megkérdezte tőlem, hogy nem megyünk-e Tatára? Azt feleltem, hogy a dunántúli város nagyon jó hely, de csak nyáron, hiszen ott nincs műfű, mi pedig rendelkezünk ilyen alkalmatossággal. Ebben az időszakban a külföld jöhetne szóba, most azonban nem vesszük elő az útleveleinket, nagyon jó lesz nekünk a mezőkövesdi levegő" – kezdte a boon.hu-nak adott nyilatkozatát Véber György, a Mezőkövesd vezetőedzője, akinek játékosai az alapozás első két hetében napi egy tréningen vesznek részt.

„Először csak rávezetem a fiúkat a munkára. A terhelést folyamatosan növelem, olyan ez, mint amikor egy kocsi elindul, aztán felgyorsul. A második hét már erősebb lesz, aztán a harmadik és a negyedik egyenesen brutális! Közöltem is a gyerekekkel, hogy erre számítsanak, vagyis kegyelmet senkinek nem adok majd. Mert az a célunk, hogy státuszhoz jussunk az egycsoportos NB II-ben, ennek érdekében pedig mindent meg kell tennünk" – szögezte le elvárásait a szakvezető.

Véber elmondta, hogy ezen a héten szemügyre veszi azokat, akik próbajátékra jelentkeznek hozzájuk, továbbá megtekinti a kölcsönadott játékosokat is. Ehhez a bizonyos szemrevételezéshez nem kellenek mérkőzések, a 43 esztendős szakember ugyanis tartja magát annyira felkészültnek, hogy az edzésmunka alapján is képes lemérni, kire van szüksége és kire nem.

„Ha valaki jó benyomást tesz rám, akkor itt tartom, ha nem, eltanácsolom. Nekem egy szűrő elég, ezzel a munkával nem várok hetekig" – közölte a vezetőedző, aki elmondta, számít az őszt Putnokon töltő Olasz Dénes játékára.

Véber hozzátette: az eddig Felsőtárkányban szerepelt Kaszás Kornél, az ősszel a Bükkábrányt erősítő Sebe Attila és Gallik Gábor, valamint két fiatal játékos, Czető Márk és Demeter Péter is edzésre jelentkezett. Utóbbi két játékost még „soha nem látta játszani" a szakvezető.

Amint arról korábban már beszámoltunk, a mezőkövesdi vezetők az említett játékosok mellett a kazincbarcikai George Menougonggal, a soproni Farkas Jánossal, valamint a kecskeméti Farkas Balázssal erősítenék meg a játékoskeretet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik