NB II: Az NB I más kávéház, meg kell erősíteni a keretet – Csertői Aurél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.05.18. 12:12
null
Csertői Aurél az NB I-be vezette a Gyirmótot (Fotó: Tumbász Hédi)
„A stáb minden tagja elvégezte a munkát, ami elvárható, és látványos fejlődésen ment keresztül a csapat tavasszal” – mondta Csertői Aurél a Digi Sport Reggeli Start című műsorában. Öt év után újra NB I-be jutást ünnepelhetett a Gyirmót FC Győr labdarúgócsapata, amely a Debrecen mögött, de a Vasast éppen megelőzve végzett az NB II második helyén. A vezetőedző beszélt a sikerről, és a csapat céljairól, átigazolási terveiről.

 

A Gyirmót FC Győr az ötödik helyről, a DVSC-től tizenhárom, az akkor második Pécstől pedig öt ponttal lemaradva kezdte meg a tavaszi szezont, ami után tizenhárom győzelemmel és négy döntetlennel, veretlenül teljesített a csapat a 2021-es naptári évben: „Sokallom a négy döntetlent” – kezdte viccesen Csertői Aurél.Ez extrém teljesítmény. Próbáltuk kizárni az őszi szereplést, és csak a tavaszra koncentrálni. Játékstílust és szerkezetet is váltottunk, és ez bejött.”

„Fel tudtuk szívni magunkat, és nyitottabb ellenfél ellen könnyebb is futballozni” – mondta a Gyirmót vezetőedzője a Debrecen elleni kettős győzelem és a Vasas ellen szerzett négy pont kapcsán. „Nehéz egy jól védekező csapatot feltörni. Azok a meccseink voltak nehezebbek, amikor az ellenfél csak védekezett. Bárhova mentünk, ezt az idegenbeli teljesítményünk is mutatja, futballozni akartunk, és jó teljesítményt tudtunk nyújtani.”

„Június 20-án kezdődik a felkészülés a július végi bajnoki rajtra. Együtt akarjuk tartani a keretet, de igazolni is kell. Az NB I más kávéház, kell és fogunk is erősíteni”
– ezt már a továbbiakkal kapcsolatban ecsetelte Csertői Aurél a Reggeli Startban. „A megfelelő erősítésekkel kiharcolhatjuk a hosszabb távú NB I-es tagságot, de ehhez mindennek passzolni kell. Az első osztályban az ötödiktől lefelé mindenki kiesőjelölt. Fel kell nőni a feladathoz, nem feltartott kézzel fogjuk lejátszani a szezont, de hosszabb távú stratégia is kell ehhez.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik